Aspartaam is een caloriearm zoetmiddel dat in veel levensmiddelen wordt gebruikt in plaats van suiker om mensen een alternatief met minder of geen calorieën te bieden. Wij gebruiken aspartaam in bepaalde van onze producten omdat we weten dat veel mensen willen kunnen kiezen uit heerlijk smakende dranken zonder de calorieën.

Aspartaam is een van de grondigst onderzochte ingrediënten ter wereld. Wetenschappelijke studies bevestigen telkens weer de veiligheid ervan. De veiligheid van aspartaam is bevestigd door wereldwijd erkende instanties, zoals het JECFA (Joint Expert Scientific Committee on Food Additives) van de FAO en de WGO en de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA).

Alleen mensen met een zeldzame erfelijke afwijking (PKU, 1 op de 15.000 mensen) of een bepaalde stofwisselingsziekte, waarbij fenylalanine niet door het lichaam kan worden verwerkt, moeten aspartaam mijden.

Daarom staat de waarschuwing ‘bevat een bron van fenylalanine’ op producten die aspartaam bevatten. (http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/131210)