Coca-Cola in België en Luxemburg: één merk, meerdere bedrijven

Wie “Coca-Cola” in België en Luxemburg zegt, zegt heel wat in een keer: drie bottelarijen, zes distributiecentra, één van de grootste R&D centra van de wereld en een belangrijke West-Europese hub. Maar ook twee bedrijven die samen de vlag van Coca-Cola dragen. We stellen u voor aan Coca-Cola Services en Coca-Cola European Partners.

COCA-COLA SERVICES

Wie?
The Coca-Cola Company is wereldwijd actief in de sector van de niet-alcoholische dranken. Coca-Cola Services (CCS) maakt voor België en Luxemburg deel uit van The Coca-Cola Company groep.

Wat?
The Coca-Cola Company en zijn filialen zijn eigenaar van de merken, verzorgen de consumentenmarketing en verkopen de basisconcentraten aan de bottelaars.

Waar en met hoeveel?
In totaal werken 217 mensen (eind 2016) voor Coca-Cola Services. In Anderlecht staat het Belgische hoofdkwartier, dat ook één van de grootste innovatiecentra herbergt. Het centrum werkt aan nieuwe producten, verpakkingen, kwaliteitssystemen en koelapparatuur. Anderlecht is ook de uitvalbasis voor heel wat West-Europese teams.

Coca-Cola European Partners

Wie?
Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg zijn dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc. (CCEP) Dit is wereldwijd de grootste bottelaar van de producten van The Coca-Cola Company. 24.500 medewerkers produceren, verkopen en verdelen in 13 landen 's werelds favoriete drankmerken voor meer dan 300 miljoen consumenten.

Wat?

Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg produceert, verdeelt en verkoopt de dranken via verschillende kanalen.

Waar en hoeveel?
Coca-Cola European Partners is ruim 90 jaar actief in België en Luxemburg en investeert continu in een lokale productie en distributie. Naast drie Belgische productievestigingen in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine, telt Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg vijf distributiecentra (in Gent, Antwerpen, Hasselt, Heppignies en Howald (Lu)) en een technisch servicecenter voor koeltoestellen in Londerzeel. Eind 2016 werkten 2.179 medewerkers in België en Luxemburg bij Coca-Cola European Partners, verspreid over acht locaties.

Onze kerncijfers

In 2016 verkocht Coca-Cola in België 828 miljoen liter drankjes en dronken consumenten in België en Luxemburg 10,5 miljoen consumpties per dag. Goed voor gemiddeld één drankje uit ons breed portfolio – water, frisdrank, fruitsap, energiedrank, ijsthee, koffie – per Belg per dag. 70% van deze dranken wordt geproduceerd in onze Belgische productievestigingen.

Onze producten

The Coca-Cola Company is wereldwijd actief in de sector van de niet-alcoholische dranken. 8,8 miljoen hectoliter in 2016 werden werelwijd verkocht via  frisdranken, waters, fruitsappen, sportdranken, energiedranken, ijsthees, koffie, melk, melkdranken en warme dranken.

In België en Luxemburg bieden wij keuze uit 18 merken met verschillende caloriegehaltes en in uiteenlopende verpakkingsgroottes.

Line up producten aanbod

 

“Coca-Cola”, “Coca-Cola life”, “Coca-Cola zero”, “Coca-Cola light”en het design van de “Coca-Cola Contour”-fles, “Fanta”, “Sprite”, “Minute Maid”, “FÏNLEY”, “Aquarius”, “Nordic Mist”,  “Hawai”, “Poms” “Chaqwa” zijn gedeponeerde merken van The Coca-Cola Company.

© 2017 Honest Tea, Inc. Alle rechten voorbehouden. HONEST is een gedeponeerd merk van Honest Tea, Inc.”Chaudfontaine” is een gedeponeerd merk van MMJ. “Appletiser®” is een gedopneerd merk van European Refreshments.

1. “Rosport” en “Rosport Viva” zijn gedeponeerde merken van Sources Rosport S.A. “Rosport Pom’s” is een merk onder licentie van Sources Rosport S.A. Coca-Cola European Partners verkoopt en verdeelt deze merken in Luxemburg.

2. In België en Luxemburg verdeelt en verkoopt Coca-Cola European Partners “Monster®” en “Nalu®” in opdracht van Monster Beverage Company, de eigenaar van deze merken.

3. "NESTEA" en “a taste of freedom” zijn gedeponeerde merken van de Société des Produits Nestlé S.A. onder licentie gebruikt door Beverage Partners Worldwide S.A, tot eind 2017. ©2017 Beverage Partners Worldwide S.A. Alle rechten voorbehouden.

4. In België en Luxemburg verzorgt Coca-Cola European Partners de marketing, distributie en verkoop van “Capri-Sun”. “Capri-Sun” is een gedeponeerd merk van Capri-Sun AG, Zug, Switzerland.

 Coca-Cola in België en Luxemburg in cijfers

  • Dagelijks 10,5 miljoen consumpties.
  • 828 miljoen liter dranken verkocht in 2016.
  • 70% van de dranken die in België en Luxemburg worden verkocht, wordt geproduceerd in CCEP Belgische productievestigingen.
  • Verder vind je ons in vestigingen in Anderlecht, Londerzeel, Hasselt, Heppignies en Luxemburg.
  • In totaal werken in België en Luxemburg 2.179 mensen voor Coca-Cola European Partners, terwijl Coca-Cola Services 217 medewerkers telt (cijfers 2016).
  • 74,4 miljoen euro (€72,5 miljoen euro door CCEP, €1,9 miljoen euro door CCS in pilot plant) investeerden we van 2014 tot 2016 in onze vestigingen in België en Luxemburg.
  • 98% van onze aankopen doen we op Europees niveau, waarvan 56% in België en Luxemburg.

Ons bedrijfsprofiel

Download deze afbeelding.