Om onze 90e verjaardag in ons land te vieren, organiseerden we van eind februari tot midden maart de exclusieve expo “90 jaar Coca-Cola, een Belgische love story” Benieuwd hoe we dat gevierd hebben?

Het begon allemaal in 1927. In dat jaar kwam de Antwerpse drankenhandelaar Gustave – Staf – Van Gansen van een reis uit de Verenigde Staten terug met een licentie om Coca-Cola in ons land te bottelen en te verdelen. Het was onze eerste stap op Belgische bodem.

In de 90 jaar die volgden is er natuurlijk heel wat gebeurd: er is de sterke link die we al die jaren opbouwden met muziek, sport, lifestyle en gastronomie … Er zijn onze productievestigingen waar we maar liefst 70% van de drankjes produceren die we in België verkopen… En we staan stil bij het belang dat we aan duurzaamheid en aan het werken aan de toekomst hechten…

“Ons verhaal in België is echt een verhaal van lokale verankering en dat wilden we tonen”, klinkt het bij Etienne Gossart, Country Director van Coca-Cola European Partners Belux. “Met 3 productievestigingen, 1 technical service center en 4 distributiecentra zijn we in het hele land actief.” “En neem daar nog eens het R&D Center in Anderlecht bij”, voegt Ben Bijnens, Country Director van Coca-Cola Services toe. “Dat is één van de grootste innovatiecentra wereldwijd, waar we nieuwe drankjes ontwikkelen voor meer dan 122 landen.”

Herbeleef de exclusieve expo "90 jaar Coca-Cola, een Belgische love story":