Dit gerucht is uit de lucht gegrepen en wordt formeel ontkend op de website van Caducée, de medische organisatie die als bron wordt vermeld in de e-mail waarin dit gerucht wordt verspreid. Volgens onze bronnen is de gebeurtenis die in deze e-mail wordt beschreven nog nooit voorgekomen in België, noch in het buitenland. Het gerucht wordt overigens duidelijk geïdentificeerd als een 'internet hoax' op de website http://www.hoaxbuster.com die zich in dergelijke zaken specialiseert.

Bij Coca-Cola stellen wij alles in het werk om de onberispelijke kwaliteit van onze producten te verzekeren. De productie, de opslag en de distributie vinden plaats in strikte hygiënische omstandigheden. Zo worden onze blikjes gespoeld alvorens ze worden gevuld en worden ze op de productielijn zelf verpakt. Vervolgens worden de palletten en multi-packs met blikjes opnieuw verpakt in plastic folie alvorens ze aan onze klanten worden geleverd. Het risico dat de bovenkant van de blikjes wordt besmet, is bijgevolg extreem gering.

Bovendien raden wij onze klanten en consumenten aan om onze producten op een droge, schone en frisse locatie op te slaan, beschut tegen het zonlicht. Als je twijfelt kan je steeds het deksel van het blikje spoelen en/of schoonwrijven alvorens je van het blikje drinkt.