We willen in 2020 een CO2-reductie van 30% bereiken bij de levering van elke liter frisdrank. Doordat we veel lokaal produceren, verdelen en verkopen, blijft de transportafstand tussen onze fabrieken in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine en de consument beperkt. Minder CO2 uitstoten begint bij een efficiënte aanpak in transport, zowel voor de belevering van grondstoffen in onze productievestigingen als de distributie van onze producten naar klanten. Onze samenwerking met Colruyt, Transport Van Dievel en CHEP (palletten) is een mooi voorbeeldvan hoe we onze logistiek groener maken en optimaliseren. De logistieke uitdaging is echter groot.We bevoorraden alle uithoeken van België en doen dat vanuit vier distributiesites Kijk ook even naar ons artikel over efficiënte logistiek.

Daarom blazen we onze petflessen lokaal, goed voor 1 enkele vrachtwagen met ongeblazen petflessen i.p.v. 19 vrachtwagens met geblazen petflessen. Ook zijn zo’n8.000 koeltoestellen uitgerust met ‘Intelligent Vending’, een slimme technologie die meet wanneer automaten moeten worden bijgevuld en zo toelaat om routes optimaal uit te stippelen (vrachtwagens rijden minder vaak uit). Tot slot werken we nauw samen met onze klanten en leveranciers om het aantal te rijden kilometers te verminderen.

Om onze CO2-uitstoot verder te verlagen, kijken we ook nauwgezet naar ons wagenpark. Ons aankoopbeleid is gericht op milieuvriendelijke vrachtwagens die het meest efficiënt zijn op het vlak van CO2-uitstoot. Daarnaast krijgen onze chauffeurs een doorgedreven rijgedrag-coaching en zijn onze vrachtwagens allemaal begrensd tot 80 km/u. Dat vertaalt zich naar 15% minder CO2-uitstoot en minder verbruik in het kader van het Lean & Green-project. We zitten dus goed op koers: tegen eind 2016 streven we naar een CO2-reductie van 20% t.o.v. 2011.
Voor alle details, check ons duurzaamheidsrapport.