Om onze 90e verjaardag in ons land te vieren, organiseren we van eind februari tot midden maart de exclusieve expo “90 jaar Coca-Cola, een Belgische love story” Benieuwd wat er allemaal te beleven valt?

Het begon allemaal in 1927. In dat jaar kwam de Antwerpse drankenhandelaar Gustave – Staf – Van Gansen van een reis uit de Verenigde Staten terug met een licentie om Coca-Cola in ons land te bottelen en te verdelen. Het was onze eerste stap op Belgische bodem.

In de 90 jaar die volgden is er natuurlijk heel wat gebeurd: er is de sterke link die we al die jaren opbouwden met muziek, sport, lifestyle en gastronomie … Er zijn onze productievestigingen waar we maar liefst 70% van de drankjes produceren die we in België verkopen… En we staan stil bij het belang dat we aan duurzaamheid en aan het werken aan de toekomst hechten…

“Ons verhaal in België is echt een verhaal van lokale verankering en dat willen we tonen”, klinkt het bij Etienne Gossart, Country Director van Coca-Cola European Partners Belux. “Met 3 productievestigingen, 1 technical service center en 4 distributiecentra zijn we in het hele land actief.” “En neem daar nog eens het R&D Center in Anderlecht bij”, voegt Ben Bijnens, Country Director van Coca-Cola Services toe. “Dat is één van de grootste innovatiecentra wereldwijd, waar we nieuwe drankjes ontwikkelen voor meer dan 122 landen.”

Een virtuele tour in het R&D Lab kon dus niet op de expo ontbreken, net zomin als een muziekquiz en tal van andere interactieve snufjes. Zo gingen we bijvoorbeeld met Kristof Van Gansen, achterkleinneef van de man waarmee het allemaal begon – Gustave Van Gansen – op zoek naar de plekken in Antwerpen waar Coca-Cola aan z’n avontuur in België begon. Maar ook Chokri Mahassine, organisator van Pukkelpop vertelt over de samenwerking met ons. En niet te vergeten… Het is dé gelegenheid om onze 17 merken in België te proeven.

Ook zin gekregen in een bezoekje? Ontdek de praktische info:

Praktisch

Waar?

Het hoofdkwartier van Coca-Cola België in Anderlecht

(Bergensesteenweg 1424, 1070 Brussel)

Wanneer?

Drie weekends lang op zaterdag of zondag tussen 10.00 en 17.00 uur:

Inschrijvingen:

Via dit formulier kan je alvast aanmelden om de expo te bezoeken: http://CokeURL.com/90YEARSCocaCola. Inschrijven is niet verplicht maar wel aangeraden.