Wist je dat je het productie- en distributieproces van je Coca-Cola kan bekijken in onze productievestiging in Antwerpen? Jongeren krijgen er een rondleiding waarbij ze meer te weten komen over de samenstelling van onze drankjes. Zo begrijpen ze  de verschillende aspecten van een bedrijf als Coca-Cola beter en kunnen ze daardoor beter geïnformeerde keuzes maken. Klaar voor een blik achter de schermen?

“We willen als bedrijf transparant zijn. Daarom zetten we letterlijk onze deuren open voor bezoekers en geven we hen een blik achter de schermen.” Nadia Tesseur, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het Coca-Cola Visitors Center, windt er geen doekjes om: we vinden het fijn dat jongeren kunnen kennismaken met het bedrijf dat Coca-Cola is en waar het voor staat.

En dat doen we al een hele tijd. De eerste rondleidingen in Antwerpen begonnen in ’99 en in 2003 startten we met een heus Visitors Center. Dat wordt trouwens niet alleen door Belgen bezocht. “Het merendeel van de bezoekers zijn landgenoten, maar we verwelkomen ook veel Nederlanders, Fransen en Britten”, zegt Nadia Tesseur.

Interactieve rondleiding

Jongeren (en vooral scholengroepen) zijn duidelijk de belangrijkste doelgroep van ons Visitors Center, dat daarnaast ook verenigingen en klanten ontvangt.

Jaarlijks verwelkomen we zo’n 20.000 mensen. Sinds 2014 ziet zo’n bezoek er trouwens nog spectaculairder uit. “Het bezoekerscentrum kreeg een totale make-over”, vertelt Nadia Tesseur. “Er werd gekozen voor een ‘American High School’-setting waarbij de bezoeker in verschillende klassen langsgaat en daar ervaringen beleeft. We maakten het ook interactief: je wandelt met een iPad rond, krijgt een quiz voorgeschoteld en mag een virtueel drankje bereiden. Daarnaast hebben we ook aandacht voor duurzaamheid en recyclage en benadrukken we onze rol als lokale werkgever.”


Hoogtechnologisch productie- en distributieproces

Bezoekers kunnen ook de het productieproces van naderbij bekijken. Nadia Tesseur: “Een bezoek duurt twee uur. Na een uur in het Visitors Center bieden we een blik achter de schermen van onze hoogtechnologische productie- en distributieprocessen in de fabriek zelf. Bezoekers ontdekken er met eigen ogen hoe we petflessen blazen, ze afvullen en op paletten klaarzetten om in het hele land te verspreiden.” 

Zin gekregen in een bezoekje aan het Visitors Center? Surf naar de website en boek een rondleiding