Belgen houden van Coca-Cola en wij houden van België. Zo simpel is dat. Door onze activiteiten op het vlak van productie, verdeling en verkoop verspreid over het land, ons innovatiecentrum in Anderlecht, de lonen en belastingen die we hier betalen, zijn we echt lokaal verankerd. Een overzicht in 9 cijfers.

Coca-Cola in België

1927

Het jaar waarin Coca-Cola voor het eerst in België verkrijgbaar was.

1931

We produceerden ons drankje voor het eerst in België in 1931. Dan werd de eerste productielijn opgestart.

3

We hebben 3 productievestigingen in België: in Antwerpen, Gent en Chaudfontaine. 70% van onze drankjes wordt lokaal geproduceerd. Daarnaast telt Coca-Cola ook 6 distributiecentra in Gent, Antwerpen, Hasselt, Heppignies, Chaudfontaine en Luxemburg en een technisch servicecenter voor koeltoestellen in Londerzeel.   

350

Het jaarlijks aantal innovaties van ons innovatiecentrum in Anderlecht. Dat is een van de grootste innovatiecentra van de wereld. Tussen 2012 en 2017 deden we er voor 8,6 miljoen euro aan investeringen specifiek voor de Belgische markt en met een duidelijke focus: een verlaging van het suikergehalte in onze drankenportfolio en de lancering van suikervrije dranken.

Lees ook het verhaal over de lancering van Chaudfontaine Fusion

2500

Meer dan 2500 collega’s hebben we in België. Dat komt neer op 27% van het totaal aantal medewerkers in de Belgische drankenindustrie.. Elke job bij Coca-Cola zorgt voor 6 banen elders, waardoor ons bedrijf rechtstreeks en onrechtstreeks werk geeft aan 16.900 mensen.

10,5 miljoen 

Het aantal consumpties van onze drankjes per dag in België. Hiermee halen we een aandeel van ruim 30% in de sector van de niet-alcoholische dranken.

Bijdragen aan de economie

1,6 miljard  

De jaarlijkse bijdrage van de hele waardeketen van Coca-Cola aan de Belgische economie (in euro).


728 miljoen  

Zoveel euro belastingen betalen we samen met onze leveranciers en klanten jaarlijks.

1/3  

Een derde van de verkoopprijs van Coca-Cola producten gaat naar de overheden in België. Wanneer een fles Coca-Cola van 1,5L 1,5 euro kost, is daarvan 0,5 euro taksen.

Bekijk de samenvatting

Ontdek het hele verhaal

Ontdek de methodologie achter de impactstudie