Beste journalist,

Volgende week, van maandag 22 mei tot en met vrijdag 26 mei, vindt het eerste Blokfestival plaats in de Ghelamco Arena in Gent. 500 studenten krijgen dan de kans om in optimale omstandigheden te blokken én te ontspannen, in een unieke setting: het voetbalstadion van AA Gent. Het Blokfestival is een initiatief van Coca-Cola, dat daarmee studenten op weg wil helpen richting een onvergetelijke zomer.

U bent van harte welkom om het Blokfestival mee te komen beleven, op maandag 22 mei, vanaf 7.30 uur. Dan start de eerste blokdag met een gevarieerd ontbijt, waarna het eerste studieblok van twee uur volgt. Daarna staat er een deugddoende pauze gepland, met diverse yoga-sessies, outdoor volleybal, pingpong, airhockey en natuurlijk ook… voetbal! Vervolgens is er opnieuw een studieblok van twee uur met aansluitend een gebalanceerde lunch. In de namiddag vindt een soortgelijk programma plaats. De dag eindigt met een korte maar krachtige blokparty met deejay USX. De hele dag door worden de studenten professioneel begeleid door studiecoaches van studiebureau Succedo.

Voor dit eerste (volledig gratis) Blokfestival moesten studenten zich op voorhand inschrijven, via de Facebookpagina van Coca-Cola. Er waren 100 plaatsen per dag beschikbaar en die waren in een mum van tijd uitverkocht (in minder dan 48 uur!). Studenten weten dit initiatief dus wel te smaken – niet verwonderlijk, want uit een online enquête van Coca-Cola bij 800 Vlaamse studenten bleek eerder dat slechts 1 op de 5 nog op kot blokt; de rest doet dat liever elders.

Praktisch

Het Blokfestival vindt plaats van maandag 22 tot vrijdag 26 mei in de Ghelamco Arena in Gent (Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent). Op maandag 22 mei kunt u uiteraard interviews afnemen, onder meer van de studenten, de coaches en de communicatieverantwoordelijke van Coca-Cola, Laura Brems. Meer informatie krijgt u ook bij haar via lbrems@coca-cola.com - gsm 0477 64 46 79.

Verdere details van het festival kan u ook nakijken via de Facebookpagina van Coca-Cola:

www.facebook.com/events/796877667128666/?ti=icl.

Programma Coca-Cola Blokfestival in de Ghelamco Arena in Gent