Beste journalist,

Nu zondag 7 mei vindt in de gebouwen van Coca-Cola in Anderlecht de op één na grootste Europese verzamelbeurs plaats van Coca-Cola-stukken. Om en bij de 700 verzamelaars van over de hele wereld – van in Europa tot Turkije en Tunesië, ja zelfs Brazilië – komen dan samen om exclusieve Coca-Cola-hebbedingen uit te wisselen, te kopen of te verkopen.

Een 50-tal standhouders zorgt voor 150 lopende meter Coca-Cola-memorabilia en tussen de tentoongestelde stukken zitten een aantal echte pareltjes: prachtstukken uit de jaren 1950 maar ook het grote kunstwerk “Summer on the Coke side of life” van Peter Blake, de godfather van de Britse popart. Het wordt geraamd op 10.000 euro en staat zondag te koop.

De beurs wordt opgezet door twee gepassioneerde Coca-Cola-verzamelaars: Johan van Mierlo en Sandrina van Handenhove, die in de gebouwen van Coca-Cola ook het Coca-Cola-winkeltje ‘Colanuts’ uitbaten. Bovendien zullen ook vele andere verwoede Belgische verzamelaars aanwezig zijn.

U bent van harte welkom op de beurs die plaatsvindt nu zondag 7 mei van 10 tot 16 uur in de gebouwen van Coca-Cola, Bergensesteenweg 1424 in Anderlecht. Geeft u even een seintje aan lbrems@coca-cola.com als u aanwezig zal zijn? Alvast bedankt.

En o ja, nog een leuk detail: de beurs vindt plaats één dag voor de 131ste verjaardag van Coca-Cola – een mooie gelegenheid dus!

Beste groeten,

Laura Brems