Limited-edition variant op basis van zwarte thee, met appel- en kaneelsmaak zorgt voor heerlijke me-time momenten tijdens koude winterdagen

Brussel, 17 oktober 2019 – Fuze Tea, de nieuwe ijsthee die sinds begin 2018 verkrijgbaar is in België, lanceert een nieuwe limited edition die zowel koud als warm kan gedronken worden: Fuze Tea, Black Tea, Apple & Cinnamon. Een unieke smaak die voor extra gezelligheid zorgt tijdens de koude wintermaanden en je helpt om die noodzakelijke rustmomenten in te bouwen doorheen je drukke dagschema.

Anno 2019 hebben we het altijd druk. Verplichtingen hier, afspraken daar, en dan zijn er ook nog onze smartphones en tablets, waarop we steeds meer tijd spenderen. Dit zorgt er ook voor dat we heel veel impulsen krijgen, en het moeilijker en moeilijker wordt om écht te ontspannen.

Het is nochtans heel belangrijk om rustmomenten in te bouwen doorheen de dag, want die kleine pauzes loodsen ons doorheen de drukke dagen en zorgen ervoor dat we beter in staat zijn om alle ballen in de lucht te houden. Wist je dat, wanneer je regelmatig een pauze inlast, je meer kansen en mogelijkheden ziet dan iemand die altijd in de hoogste versnelling zit?(1) Bovendien is je creatief vermogen dan groter, en zijn je gedachten positiever. Het lijkt misschien alsof je je tijd verdoet als je even een pauze neemt, maar het tegenovergestelde is waar: ontspanning zorgt voor een betere focus, waardoor je sneller en efficiënter te werk gaat.

Fuze Tea, Black Tea, Apple & Cinnamon

Limited edition op basis van zwarte thee, met appel- en kaneelsmaak voor extra fijne rustpauzes

Fuze Tea speelt hierop in met haar nieuwe limited edition die zowel warm als koud kan gedronken worden: Fuze Tea, Black Tea, Apple & Cinnamon. De mix van appel en kaneel zorgt voor een heerlijk moment van ontspanning. Drink hem warm voor een extra cosy me-time momentje thuis of op het werk, of gewoon koud als je onderweg bent en ook even die welverdiende pauze wil inlassen.

Het belang van rustpauzes volgens psychologe en mindfulnesstrainer Lydia Castiglione: “Het is inmiddels oud nieuws, maar toch is het belangrijk om ons er telkens aan herinnerd te worden hoe belangrijk rustpauzes zijn. We leven in zo’n snel tempo dat we telkens overslaan op automatische piloot. Handig trucje van ons brein om te navigeren in een moment van stress, maar als stress blijft aanhouden en we onszelf rustmomenten onthouden, zal ons lichaam op een bepaald moment toch op de rem gaan staan. Rust nemen kan op allerlei manieren, denk bijvoorbeeld aan een weekendje weg. Nog belangrijker zijn echter de rustpauzes die je neemt doorheen de dag. Je gunt jezelf een moment om te leven. Je merkt plots de zachte wind op je gelaat, een glimlach van een vreemde of de warmte van de thee in je hand. Meer nog, het geeft je ruimte om niet langer vanuit automatische patronen te leven maar vanuit welbewuste intenties. Je kan je leven opnieuw vormgeven vanuit je hart.” 

Vijf tips van Lydia Castiglione voor korte momenten van ontspanning doorheen de drukke dag:

1. Goed begonnen is half gewonnen. Voel je lichaam bij het wakker worden en strek je helemaal uit. Blijf nog even uit de doe-modus door niet meteen je agenda of je telefoon te checken. Volg je volledige in- en uitademing zo’n 5 keer voor je van start gaat met je dag.

2. Neem je pauzes bewust. Als je bijvoorbeeld een kopje thee drinkt, geniet er dan bewust van. Zet al je zintuigen in om helemaal in je ervaring te duiken.

  • Voel de warmte van het kopje in je hand en de warmte van de damp tegen je gelaat.
  • Ontdek de verschillende geuren die het kopje thee je biedt.
  • Proef en geniet van de smaken.
  • Als je wordt meegenomen door gedachten, keer dan steeds rustig terug naar je theemoment.

3. Luister naar je lichaam. Wat vertelt je lichaam jou precies? Als je spanning hebt opgebouwd, wil je die misschien even loslaten. Kies op dat moment voor een zorgzame actie, zoals een korte wandeling.

4. Zorg voor plusmomenten. Dat zijn momenten van echte verbinding met jezelf en/of anderen. Onderneem dus iets (hoe klein ook) waar jij blij van wordt. Dat kan een wandeling zijn, een boek lezen, een bad nemen, tuinieren, bijpraten met je vriend(in) etc.

5. Sta stil bij wat je al hebt verwezenlijkt in de loop van de dag, of meer nog, waar je op dit moment staat in het leven. Kijk even niet vooruit (naar wat nog moet), maar achteruit (naar wat je al hebt gedaan). Voel je dankbaarheid? Goed, laat die maar heerlijk stromen.

Fuze Tea, Black Tea, Apple & Cinnamon

Fuze Tea, Black Tea, Apple & Cinnamon verbindt het zalige effect van thee met verwarmende winterse geuren in een unieke en verwarmende combinatie van zwarte thee, een vleugje appel en een heerlijke toets kaneel die zowel koud als warm gedronken kan worden. Deze limited edition is gemaakt op basis van duurzaam geteelde thee (met Rainforest Alliance certificatie) en is bovendien laag in caloriën (79 kJ / 19 kcal per 100 ml).

(1) studie uitgevoerd door John Traugakos, associate professor Organizational Behavior & HR Management aan de Universiteit van Toronto. Publicatie:

https://www.researchgate.net/publication/242337761_Momentary_work_recovery_The_role_of_within-day_work_breaks

### EINDE PERSBERICHT ##

Perscontact

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met Evy Vanderwaeven, PR manager Famous Relations via evy.vanderwaeven@famousrelations.be of +32 498 75 23 27 en met Suzanne Decock, PR & Communications manager Belux bij Coca-Cola Services via beluxpressinfo@coca-cola.com of+32 499 77 28 28.

Over Fuze Tea 

Fuze Tea is een verrassende fusie van thee, fruit en kruiden die samenkomen tot een heerlijke smaakervaring. In België is Fuze Tea in 6 smaken (waarvan 1 bruisende en 5 niet-bruisende) en verschillende verpakkingsgroottes verkrijgbaar: 

  • Black Tea Lemon (Sparkling
  • Black Tea Lemon Lemongras
  • Black Tea Peach Hibiscus
  • Green Tea Mango Chamomile
  • Green Tea Lime Mint
  • Fuze Tea, Black Tea, Apple & Cinnamon (limited edition)

 

Verschillende varianten zijn beschikbaar in glazen flesjes van 200ml (horeca), blikjes van 250ml en petflessen van 400ml en 1,25 liter. De limited edition Fuze Tea, Black Tea, Apple & Cinnamon is beschikbaar in 400ml pet. Alle plastic flessen inclusief doppen en blikken zijn 100% recycleerbaar en bevatten momenteel gemiddeld 28% gerecycleerde plastic. Dit zal minstens 50% zijn tegen 2023. 

De 6 Fuze Tea varianten bevatten tussen de 17 en 19 kcal per 100ml en zijn daarmee caloriearme drankjes dankzij een combinatie van suiker en stevia-extract. Een caloriearm drankje bevat 20 kcal of minder per 100ml.

Over Coca-Cola in België en Luxemburg

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen. 

Ga naar www.cocacolabelgium.be voor meer informatie.

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.