Boordevol vitamine C voor een goed begin van de dag

Een evenwichtig ontbijt is essentieel om de dag goed te starten. Door tijdsgebrek wordt het eten van fruit ‘s morgens wel eens overgeslagen. Daarom lanceert Minute Maid Great Start!, 100% vruchtensap, zonder toegevoegde suiker in 3 heerlijke smaken speciaal ontwikkeld voor bij het ontbijt. Een glas van 200 ml Minute Maid Great Start! levert je dan ook 80% tot 100% (afhankelijk van de variant) van de aanbevolen dagelijkse dosis vitamine C .

Minute Maid Great Start!, speciaal voor bij het ontbijt

Hoe je dag beter beginnen dan met een stevig ontbijt? ‘s Ochtends moet je immers een kwart van je energie voor de rest van je dag innemen, om te voorkomen dat je om 11u al moe wordt en honger krijgt . Brood of een andere bron van granen, een zuivelproduct, een stuk fruit of een glas fruitsap, en een drankje om je te hydrateren na de nachtrust zijn de aanbevolen combinatie voor een evenwichtige start. Helaas is tijdsgebrek vaak de boosdoener die ervoor zorgt dat we het ontbijt overslaan of het houden bij een kopje koffie.

Jammer genoeg is het vaak het fruit dat sneuvelt tijdens drukke ochtenden omdat het schillen, snijden of persen net iets teveel tijd in beslag neemt. Zo weten we dat minder dan één Belg op drie een portie fruit eet bij het ontbijt . Daarom lanceert Minute Maid het gamma Great Start! dat bestaat uit verschillende fruitsappen met 100% vruchtengehalte zonder toegevoegde suiker , speciaal gekozen om je dag goed te beginnen .

Het assortiment van Minute Maid Great Start! bevat vooral citrusfruitsappen, die zorgvuldig geselecteerd zijn. Zo krijg je exclusieve smaaksensaties zoals sinaasappel/banaan/kiwi, of sinaasappel/bloedsinaasappel/pompelmoes. Minute Maid Great Start! bevat ook sap van de acerola, een kleine tropische vrucht die van nature barst van de vitamine C.

Minute Maid Great Start!, 100% vruchtensap, rijk aan vitamine C

Behalve zijn heerlijke smaak, voorziet een glas van 200 ml Minute Maid Great Start! je voor 80 tot 100% (afhankelijk van de variant) van je aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C. Het gamma bestaat uit 3 verschillende smaken:

  • Sinaasappel/banaan/kiwi: 90% van de ADH vitamine C voor een glas van 200 ml
  • Sinaasappel/bloedsinaasappel/pompelmoes: 80% van de ADH vitamine C voor een glas van 200 ml
  • Sinaasappel/mandarijn/druiven: 100% van de ADH vitamine C voor een glas van 200 ml

De 3 recepten bevatten 100% vruchtensap en bestaan uit een mengeling van citrusvruchten en acerola; vruchten die rijk zijn aan vitamine C. Acerola bevat zelfs 25 tot 50 keer meer vitamine C dan sinaasappel.

Deze fruitcombinaties hebben aangepaste smaken voor bij het ontbijt. Mensen verkiezen ’s morgens doorgaans vruchtensap met een minder zure smaak. Daarom werden de recepten aangepast om tot een heerlijk zuurzoete balans te komen.

Minute Maid Great Start! is beschikbaar vanaf april 2013 in de meeste grootwarenhuizen in België en wordt verkocht in een brikverpakking van 1 liter. De aanbevolen verkoopprijs is 1,89€.

Minute Maid Great Start!, een 100% Belgische innovatie

Minute Maid is marktleider in de categorie van de vruchtensappen in België . De nieuwe innovatie Minute Maid Great Start! werd ontwikkeld in samenspraak met Belgische consumenten voor de Belgische markt. Het vruchtensap kwam tot stand in het Brusselse R&D center, het grootste Coca-Cola innovatiecenter buiten de Verenigde Staten. Dit labo is het kloppende hart voor nieuwe uitvindingen en het is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van meer dan 400 producten per jaar voor 108 landen in Europa en delen van Afrika en Eurazië

Voetnoten

  • Voor een glas van 200ml: Minute Maid Great Start! sinaasappel/mandarijn/druif levert je 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C (sinaasappel/ banaan/kiwi: 90%, sinaasappel/bloedsinaasappel/pompelmoes: 80%).
  • Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie vzw (VIGeZ), Erika Vanhauwaert, De actieve voedingsdriehoek: een praktische voedings- en beweeggids, Maart 2012, pagina 81
  • Ontbijtonderzoek uitgevoerd in opdracht van The Coca-Cola Company, Vlerick, België 2011.
  • Vruchtensap op basis van concentraat, bevat enkel de suikers van nature aanwezig in de vruchten.
  • Minute Maid Great Start is rijk aan vitamine C. Vitamine C draagt bij tot de vermindering van moeheid in combinatie met een evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl.
  • Canadean 2012