COCA-COLA ONTWERPT IN SAMENWERKING MET DIESEL EEN CAPSULECOLLECTIE DEELS GEMAAKT VAN GERECYCLEERD MATERIAAL

Brussel, 30 september 2019 – Dit najaar bundelen twee iconische merken, DIESEL en Coca-Cola, de krachten in The (Re)Collection: een prachtig samengestelde en edgy capsulecollectie die deels gemaakt is met gerecycleerde materialen.

Met onder meer gerecycleerd pet afkomstig van plastic flessen die niet meer recycleerbaar waren tot nieuwe flessen en herwonnen katoenvezels is een kledingcollectie gecreëerd die een frisse, moderne interpretatie geeft van DIESEL casualwear aesthetic in combinatie met het iconische karakter van Coca-Cola. Door in alle stukken gerecycleerde petvezels te verwerken wil deze samenwerking op een toegankelijke manier bewustzijn creëren rond de waarde van recyclage.

De samenwerking werd wereldwijd uitgerold op 27 september, met de primeur van The (Re)Collection in het gerenommeerde warenhuis Galeries Lafayette in Parijs. Op deze manier werd tijdens Paris Fashion Week de unieke boodschap van recyclage tot leven gebracht, en hadden Parijse ‘style seekers’ meteen de kans zich stijlvol te kleden met een collectie waarin gerecycleerde materialen zijn verwerkt. Het lanceringsevent in Parijs wordt gevolgd door een reeks partnerevents over de hele wereld, onder meer in Londen, Berlijn, Milaan, Tokio, Sjanghai, Beijing, Amsterdam en New York.

Om bewuste shoppers en fashionista’s over de hele wereld de waarde van recyclage te laten zien, is de DIESEL x Coca-Cola: The (Re)Collection exclusief online verkrijgbaar vanaf 7 oktober 2019.

The (Re)Collection: 12 onweerstaanbare must-haves

The (Re)Collection combineert DIESEL’s casualwear aesthetic met het iconische karakter van Coca-Cola in 12 basisstukken die het hele jaar door gedragen kunnen worden.

Tot de hero denim kledingstukken uit de collectie behoren een unisex denim workwear jacket met rood gestikte details en het iconische Coca-Cola-logo, dat gecombineerd kan worden met de denim workwear pants – een loose-fit model dat elk figuur goed staat – of de womenswear short – een klassieke high-cut short met rafelzoom en geborduurd met het Spenceriaanse lettertype van Coca-Cola.

De zwarte jersey tracksuit met rits creëert een kegelvormig silhouet en is voorzien van speelse accenten in contrasterend Coca-Cola-rood en een taillekoord voor een sportieve luxe afwerking.

The (Re)Collection omvat premium DIESEL x Coca-Cola basisstukken zoals hoodies, sweatshirts en T-shirts in diverse kleuren, waaronder zwart, blauw, grijsmélange en wit, evenals een beanie in zwart en wit.

Daarnaast omvat de capsule een herenzwembroek in klassiek zwart met een taillekoord en een damesbadpak met lage rug in een zwarte en witte variant, beide met het logo van DIESEL x Coca-Cola.

Een uniek partnership van twee iconische merken

Michelle Moorehead, VP Global Licensing & Retail van The Coca-Cola Company: “We zijn enthousiast over de samenwerking met DIESEL voor deze collectie. The (Re)Collection genereert bewustzijn voor het belang van recycleren op een toegankelijke manier door mode te presenteren die gemaakt is van gerecycleerde materialen. Daarnaast viert de collectie ook individualiteit”.

Door het DNA van Coca-Cola samen te voegen met dat van DIESEL is een heel bijzonder eindproduct ontstaan: Coca-Cola, bekend om zijn boodschap van samenhorigheid en inclusiviteit – en DIESEL, dat erom bekend staat zijn publiek uit te dagen met ironie en lef, en dat steeds weer conformiteit weet aan te vechten. Beide merken hebben samengewerkt om een ode te brengen aan twee unieke identiteiten en de iconische producten die ze maken.

Renzo Rosso, oprichter van Diesel: “Als pionier in denim en casual fashion heeft DIESEL in de branche altijd bekendgestaan als vernieuwend. The (Re)Collection is een samenwerking tussen twee authentieke en iconische merken die beide willen werken op een verantwoorde en duurzame manier. Geïnspireerd door onze visie voor de toekomst zoeken wij in samenwerking met Coca-Cola naar nieuwe methodes om stoffen te creëren, waarbij we onszelf uitdagen om gerecycleerde materialen in onze collecties te verwerken.”

Anouk Van Hauteghem, Marketing Director Coca-Cola in België en Luxemburg, vult aan: “Geïnspireerd door het belang van het recycleren van plastic en de noodzaak om ieder van ons aan te moedigen om verantwoord te recycleren, vormt The (Re)Collection een nieuw platform dat de aandacht vestigt op onze doelstelling om tegen 2025 100% van onze verpakkingen opnieuw in te zamelen na gebruik. Deze kunnen dan opnieuw gerecycleerd kunnen worden tot nieuwe verpakkingen.”

De collectie zal vanaf 7 oktober 2019 officieel worden gelanceerd in geselecteerde DIESEL stores wereldwijd en op DIESEL.com

#DieselxCocaCola

#TheREcollection

@diesel

@cocacola

Kijk ook op: https://youtu.be/lX7J9ANhOmI

### EINDE PERSBERICHT ###

Perscontact

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met Evy Vanderwaeven, PR manager Famous Relations evy.vanderwaeven@famousrelations.be of +32 498 75 23 27 en met Suzanne Decock, PR & Communications manager Belux bij Coca-Cola Services via beluxpressinfo@coca-cola.com of +32 499 77 28 28.

Over Coca-Cola in België en Luxemburg

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). 

CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, , Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen. 

Ga naar www.cocacolabelgium.be voor meer informatie.

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.

Over DIESEL

Diesel is een innovatief internationaal lifestyle-merk dat een brede collectie jeans, kleding en accessoires produceert. Sinds de oprichting in 1978 is Diesel geëvolueerd van een toonaangevende pionier in denim naar premium vrijetijdskleding en is het een echt alternatief voor de gevestigde luxemarkt geworden. Ondanks de groei is de filosofie van Diesel hetzelfde gebleven: een merk dat staat voor passie, individualiteit en zelfexpressie.