Heerlijke, eerlijke dranken met koffie tijdens deze Maand van de Fairtrade!

HONEST® houdt van eenvoud. De wereld is al complex genoeg! Daarom brengt het merk (h)eerlijke drankjes op de markt. Vandaag vult het merk zijn huidige gamma biologische, heerlijke én eerlijke drankjes aan met HONEST® Coffee: een assortiment gearomatiseerde melkdranken met Fairtrade certified 100% Arabica koffie, rietsuiker en cacao.

Op elk momentje doorheen de dag dat je een snelle opkikker kan gebruiken of gewoon wanneer je zin hebt in een heerlijk flesje verfrissende verwennerij. HONEST® Coffee is perfect voor on-the-go én zorgt ook steeds voor een interessant gespreksonderwerp.

Met heerlijke Arabica koffie

HONEST® Coffee is een biologische gearomatiseerde melkdrank gemaakt met 100% Arabica bonen uit Peru, Bolivia, Salvador en Mexico. De bonen worden eerst geroosterd om hun rijkheid aan smaak te maximaliseren. Daarna worden ze geblend met biologische melk van de weelderige weiden van Beieren. Tot slot wordt er slechts een tikkeltje zoetheid van rietsuiker toegevoegd, voor een heerlijke biologische verfrissing. HONEST® Coffee is verkrijgbaar in twee smaken: intense mokka of heerlijke cappuccino, en is de perfecte aanvulling op je ochtend- of middagroutine.

HONEST® Coffee is Fairtrade certified

Fairtrade is een non-profit organisatie die eerlijke handel zo transparant mogelijk wilt maken. Dat doet de organisatie met een herkenbaar label dat het toekent aan merken die voldoen aan de strengste duurzaamheidsnormen en die de principes van eerlijke handel garanderen. Enerzijds voor de producenten uit het Zuiden die de Fairtrade standaarden naleven, anderzijds voor alle schakels in de handelsketen die erop volgen. 

HONEST® is dan ook trots om voor het eerst voor HONEST® Coffee een Fairtrade certificatie te ontvangen. Zowel de koffie, de cacao als de suiker die in HONEST® Coffee verwerkt worden, zijn gecertificeerd. De biologische melk die in de drank verwerkt wordt, komt daarnaast van melkveehouders in Beieren die zich inzetten voor het bevorderen van gezonde landbouwmethoden en zorgvuldig zorg dragen voor biologische landbouwsystemen. 

Product informatie:

VOEDINGSWAARDE PER

100 ml

240 ml (%*)

250 ml (%*)

Energie

190kJ/45kcal

456kJ/108kcal (5%)

475kJ/113kcal (6%)

Vetten

1.8g

4.3g (6%)

4.5g (6%)

waarvan verzadigde vetzuren

1.1g

2.6g (13%)

2.8g (14%)

Koolhydraten

4.9g

12g (5%)

12g (5%)

waarvan suikers

4.9g

12g (13%)

12g (14%)

Eiwitten

2.2g

5.3g (11%)

5.5g (11%)

Zout

0.08g

0.2g (3%)

0.2g (3%)

* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8 400 kJ/2 000 kcal)

###EINDE PERSBERICHT###

Perscontact

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met Evy Vanderwaeven, PR manager Famous Relations evy.vanderwaeven@famousrelations.be of +32 498 75 23 27 en met Laura Brems, Director Public Affairs, Communications & Sustainability BeLux bij Coca-Cola Services via beluxpressinfo@coca-cola.com of +32 477 64 46 79.

Over HONEST®

HONEST® streeft naar het creëren en promoten van heerlijke biologische dranken. 

Het was de behoefte aan eenvoudige, biologische verfrissingen gemaakt van bijzondere ingrediënten die Seth Goldman, mede-oprichter en nu TeaEO Emeritus van HONEST®, inspireerde. Als actieve persoon probeerde Seth tal van dorstlessers uit, maar hij bleef constant op zoek naar de perfecte drank die niet te zoet was, maar toch voldoende smaak had. Zo experimenteerde Seth in zijn keuken met het mengen van thee, sap en water en richtte hij samen met zijn Yale professor Barry Nalebuff in 1998 HONEST® op. Beide stichters gebruikten de keuken van Seth in Bethesda, Maryland, Amerika als HONEST® Head Quarters. Na 10 jaar van indrukwekkende groei investeerde The Coca-Cola Company 40% in HONEST® en kocht het bedrijf in 2011. 

HONEST® breidde over de afgelopen jaren zijn gamma stevig uit en bracht verschillende nieuwe productlijnen op de markt, waaronder HONEST® Fruity Infusions, HONEST® Kids, HONEST® Lemonade, HONEST® Tea en nu ook HONEST® Coffee.

Over Coca-Cola in België en Luxemburg

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen. 

Ga naar www.cocacolabelgium.be voor meer informatie.