Een biologisch drankje dat letterlijk ontstond uit een keukenexperiment, dat is HONEST. De caloriearme en verfrissende dorstlesser gemaakt van kruidenthee is versterkt met natuurlijke vruchtensappen en licht gezoet met biologische rietsuiker. HONEST staat met andere woorden voor heerlijke én duurzame drankjes en is daar 100 % eerlijk over, of het nu gaat om de ingrediënten, de deels plantaardige en volledig recycleerbare flesjes of de biologische certificatie.*

Vanaf 19 juni zal HONEST verkrijgbaar zijn in drie smaken: Citroen & Honing, Sinaasappel & Mango en Granaatappel & Bosbessen.

Honest, biologisch en caloriearm drankje

Biologische verfrissing in een plantaardige verpakking

HONEST, een caloriearme en verfrissende dorstlesser gemaakt van kruidenthee, versterkt met natuurlijke vruchtensappen en licht gezoet met biologische rietsuiker. Biologische verfrissing in een plantaardige verpakking

HONEST is een (h)eerlijk drankje, dat bestaat uit hoogwaardige, biologische ingrediënten en dat weinig calorieën bevat. De biologische kruidenthee wordt in heet water getrokken en gefilterd. Daarna wordt de kruidenthee-infusie gemixt met biologisch vruchtensap uit concentraat en biologische rietsuiker, twee ingrediënten die de unieke smaken bepalen. Het resultaat: een verfrissend en superlekker drankje. Bovendien zit HONEST in een Plantbottle® die tot 30 % plantaardig materiaal, afkomstig van suikerriet, bevat. De flesjes zijn 100 % recycleerbaar.

Sinds 2011 maakt HONEST deel uit van het Coca-Cola-portfolio. Céline Van den Rijn, marketing director Coca-Cola Belgium & Luxembourg: “We investeren graag in merken waar we in geloven, en zien een grote toekomst voor biologische, verfrissende, caloriearme drankjes. HONEST past in die visie. Het is een lekker drankje met een eerlijk verhaal. We vinden het een eer om de droom van Seth Goldman, een van de founding fathers van HONEST, in België en Luxemburg waar te kunnen maken, namelijk meer mensen kennis laten maken met de smaakvolle, biologische drankjes van HONEST.”

De zomermarktjes van Honest

Zomerse marktjes geven je een voorsmaakje van HONEST

De lancering van HONEST op de Belgische en Luxemburgse markt zal komende zomer niet onopgemerkt voorbijgaan. In Gent, Antwerpen en Luik vinden gedurende drie weekends in juli en augustus HONEST Summer Markets plaats. HONEST en zijn drie ambassadeurs zullen de drie markten gezellig inkleden met telkens tien marktkraampjes. De kraampjes worden bemand door tien eerlijke ‘marktkramers’: kleine ondernemers uit Antwerpen, Gent of Luik die helemaal binnen het rijtje bio, eco en (hoe kan het anders) honest passen. Van kledingwinkels tot voeding of accessoires, ongezien en zeker het ontdekken waard!

Gent bijt samen met ambassadrice Eva Mouton [https://www.instagram.com/eva_mouton/]de spits af tijdens het eerste weekend van juli. Daarna kun je op 8 en 9 juli samen met Noémie Wolfs [https://www.instagram.com/noemiewolfs/] tien eerlijke ondernemers ontdekken op de HONEST Summer Market in Antwerpen. De derde en laatste HONEST Summer Market vindt plaats op 26 en 27 augustus in Luik onder het toeziend oog van blogster Charlotte Maquet [https://www.instagram.com/fromliegewithlove/] van de blog From Liège With Love.

HONEST is vanaf 19 juni verkrijgbaar in de volgende smaken: Citroen & Honing, Sinaasappel & Mango en Granaatappel & Bosbessen. Je vindt de drankjes vanaf dan in de supermarkt en speciaalzaken in Plantbottles® van 375 ml.

*Gecertificeerd door UK Soil Association en het Belgische Quality Partner.

Over HONEST

HONEST werd in 1998 ontwikkeld in Amerika door de vrienden Seth Goldman en Barry Nalebuff. Het idee voor HONEST ontstond toen Seth na een rondje hardlopen in New York een geschikte dorstlesser zocht die niet te zoet was, maar ook niet te smaakloos. Omdat hij niets geschikts vond, mengde hij vruchtensap met water. Toen Seth merkte dat anderen dat ook deden, zag hij een gat in de markt. Hij deelde zijn idee met Barry, die net terug was uit India waar hij de thee-industrie had bestudeerd. Barry had daar ontdekt dat veel producenten van gebottelde thee met gedroogd poeder werken in plaats van met kwalitatieve, verse thee. Samen besloten ze aan de slag te gaan om een nieuw drankje te ontwikkelen op basis van hoogwaardige biologische ingrediënten.

Seth startte met experimenteren in zijn eigen keuken tot hij het perfecte recept had gevonden. Hij bottelde een paar flessen en bracht die naar een grote biosupermarkt om te laten proeven. Toen de supermarkt meteen 15.000 flessen bestelde, was HONEST geboren. Bijna 20 jaar later is het hoog tijd om België en Luxemburg van HONEST te laten proeven.

Voor meer info: [http://www.drinkhonest.be] (website nog under construction, live op 5 juni).