Coca-Cola brengt zomers paradepaardje naar de Lilse Bergen

Het wordt volop zomer dit weekend en wat is er dan leuker dan een stevige portie waterpret? Daarvoor zorgt de Coca-Cola Big Air, een waterglijbaan van maar liefst 20 meter lang, die deze zomer op verschillende plekken in België zal opduiken. De première staat gepland op het Sunrise Festival, nu vrijdag, zaterdag en zondag op het recreatiedomein De Lilse Bergen in Gierle. Danceliefhebbers zullen zich dus extra kunnen uitleven, met acrobatische sprongen vanaf de schans, in de grote zwemvijver.

Coca-Cola en de zomer: dat zijn twee handen op één buik! Niet alleen kun je tot in september unieke ervaringen winnen via heel wat verschillende verpakkingen van Coca-Cola, Fanta of Sprite, het frisdrankmerk zorgt ook voor welkome verfrissing – onder meer via de Big Air, een supergrote waterglijbaan die deze zomer een kleine tournee door België maakt. Op het Sunrise Festival, dat dit weekend plaatsvindt in Gierle, kunnen muziekliefhebbers hem voor het eerst uittesten.

De Coca-Cola Big Air wordt aangedreven door een krachtig systeem dat 150.000 liter water per uur uit de grote zwemvijver aan de Lilse Bergen op de glijbaan pompt. Als deelnemer start je op 8 meter hoogte, je glijdt naar beneden en een krachtige waterstraal stuwt je 3 tot 4 meter de lucht in – waarna je spectaculair in het water plonst. Deelnemen is gratis, maar je moet wel minstens 14 jaar zijn. Je ontvangt ook een video van je sprong.

Klaas Sonck, Assets & Experiental Manager bij Coca-Cola Services: “De Coca-Cola Big Air is echt wel een heel speciale attractie, die je van een waterglijbaan stuwt zoals je dat nog nooit hebt meegemaakt. Hij katapulteert je de lucht in voor een onvergetelijke duik die meteen de perfecte start zal worden van deze zomer!”

Praktisch: De Coca-Cola Big Air staat op vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli op het Sunrise Festival in Gierle, op het recreatiedomein De Lilse Bergen. De attractie is gratis voor iedereen vanaf 14 jaar, maar uiteraard moet je wel een ticket hebben voor het festival.

Je vindt de Big Air later deze zomer ook nog in:

  • Lacs de L’eau d’Heure, Boussu-lez-Walcourt (27 juli – 29 juli)
  • Zilvermeer, Mol (3 augustus – 5 augustus)