Frisdrank pakt uit met volledig vernieuwde visuele identiteit

Een opvallend speelse fles en een fris, handmade logo. Die twee evoluties introduceert frisdrankenmerk Fanta vandaag in België en Luxemburg. Allebei onderstrepen ze de fun waarvoor Fanta wil staan. Fles en logo sluiten nu nog beter aan bij de jonge, dynamische doelgroep – de tieners – en de nieuwe flessen-met-een-twist zullen zeker opvallen in het winkelrek. Ze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Spiraalvormige fles

Het eerste wat opvalt aan de Fanta-flessen die vanaf vandaag in het winkelrek verschijnen, is de flinke verandering die de verpakking heeft ondergaan. De flessen van 500 ml, 1 liter en 1,5 liter krijgen allemaal een nieuwe spiraalvorm. Een uniek en asymmetrisch design, dat exclusief voor Fanta werd ontworpen. De nieuwe vorm geeft het gevoel dat je je Fanta tot de allerlaatste druppel uit je fles kan knijpen. En tegelijk is het een knipoog naar de vruchtensappen die Fanta gebruikt om de drankjes te maken. De vernieuwde look benadrukt dus meer dan ooit het fruitige, fun én levendige karakter van Fanta.

Handmade logo

Het nieuwe logo van Fanta is gecreëerd door met papier en schaar aan de slag te gaan. “Het logo werd eerst met de hand uitgesneden uit papier en pas toen de designers tevreden waren, werd het gedigitaliseerd” licht Céline Van den Rijn toe, marketing directeur van Coca-Cola Belgium-Luxemburg. Een authentiek én handmade logo dus, waarmee Fanta inspeelt op de DIY-trend. “Verder hebben we voor een nieuw kleurenpalet gekozen”, vervolgt Van den Rijn, “de vertrouwde basiskleuren zijn er nog, maar de merknaam Fanta zie je vanaf nu altijd in het wit.” Als knipoog zit er in de laatste A van Fanta bovendien een glimlach verwerkt die perfect aansluit bij het speelse en fun karakter van het merk.

Meer verrassingen

De vernieuwde visuele identiteit van Fanta vind je vanaf nu ook terug op de blikken. En hou Fanta zeker in de gaten de volgende maanden, want er komen dit jaar nog meer verrassingen aan...

Verkrijgbaarheid

Vanaf eind maart zullen de nieuwe verpakkingen geleidelijk aan instromen op de markt.

Meer informatie

www.cocacolabelgium.be

Of contacteer de afdeling mediarelaties van Coca-Cola in België op +32 499 77 28 28 of per mail naar

lbrems@coca-cola.com.

Voor volledige persinformatie en beelden in hoge resolutie:

Download image