COCA-COLA HOUDT JAARLIJKSE #COMPLIMENTSWEEK ONDER DE MEDEWERKERS

Naar aanleiding van Complimentendag op 1 maart 2016 worden de medewerkers bij Coca-Cola niet één dag, maar een hele week aangemoedigd om elkaar een complimentje te geven. Van 29 februari tot 4 maart organiseert het bedrijf ‘#Complimentsweek’ waarbij medewerkers via een online complimentengenerator, posters, postkaartjes en stickers aangemoedigd worden om een glimlach op het gezicht van collega’s, klanten, vrienden en familie te toveren.

In België werken ruim 2500 mensen bij Coca-Cola. Voor het derde jaar op rij worden ze aangemoedigd om elkaar wat vaker een compliment te geven. Eva Lefevre, Associate Director Public Affairs & Communications, Coca-Cola Enterprises Belgium: “Coca-Cola is een inclusief merk dat positiviteit uitstraalt. Als bedrijf willen we dan ook dat iedereen zich zo veel mogelijk thuis voelt en fijn samenwerkt. We weten allemaal dat een complimentje erg deugd kan doen, maar toch doen we het te weinig. Tijdens Complimentsweek geven we alvast de aanzet met allerlei tools en tips.”

Centraal staat de Coca-Cola online complimentengenerator (www.complimentsweek.com). Medewerkers kunnen op deze tool zelf een compliment bedenken, of een ‘funny, serieus of gek’ compliment laten versturen naar een collega, mét foto. In 2015 verstuurde de online complimentengenerator meer dan 5000 complimenten.

Ook de Complimentenlift met een ingehuurde acteur, zorgde toen voor heel wat hilariteit en een positieve noot op het werk.

Naast de online complimentengenerator zijn er ook stickers, postkaartjes en posters beschikbaar die collega’s aanmoedigen om wederzijdse waardering te tonen.

“Het mooie aan een compliment is dat het gratis en onvoorwaardelijk is”, zo zeggen John Walsh en Luc Philips van Complimentendag VZW. “Bovendien gaat het verder dan het individuele, de hele groep profiteert ervan. Een compliment benadrukt het positieve, overstijgt allerlei verschillen en stimuleert de creativiteit onder elkaar. Mooi om te zien dat het initiatief bij meer en meer bedrijven begint te leven.”

Omdat niet iedereen even handig is met het geven of krijgen van een compliment, geeft John een paar tips mee. “Als je een compliment krijgt, is de beste reactie nog de simpelste: zeg gewoon ‘dankjewel’. Als je zelf een compliment wil geven, maak het concreet en versterk het met voorbeelden. Verder is het aan je inspiratie, creativiteit, speelsheid en gevoel voor humor om de toon van het compliment te bepalen.”

Meer op www.complimentendag.be.