Een investering van 27,9 miljoen euro in nieuwe Gentse bliklijn en verpakkingsinstallaties levert Coca-Cola een jaarlijkse besparing van zo’n 80 ton plastic op

Gent, 4 oktober 2019 – Coca-Cola European Partners investeerde in 2018 27,9 miljoen euro in een nieuwe bliklijn en twee verpakkingsinstallaties in de Gentse productie- en distributievestiging. Deze nieuwe faciliteiten werden vandaag officieel in gebruik genomen en zorgen ervoor dat de huidige plasticfolie rondom blikjes vervangen kan worden door karton. Zo wordt jaarlijks 80 ton plastic bespaard in België. De installatie werd ingehuldigd in aanwezigheid van Mathias De Clercq, burgemeester van Gent, en maakt onderdeel uit van een groots West-Europees initiatief waarbij naar schatting jaarlijks zo’n 4.000 ton plastic in West-Europa bespaard zal worden.

Verscherpte verpakkingsdoelstellingen, concrete stap in Gent

De nieuwe verpakkingsinstallaties zijn een onmiddellijke doorvertaling van Coca-Cola’s aangescherpte duurzaamheidsdoelstellingen voor West-Europa die gisteren werden aangekondigd en waarin het streven naar een wereld zonder verpakkingsafval centraal staat. Voor meer info zie het persbericht van 3 oktober 2019.

Etienne Gossart, Country Director België en Luxemburg, Coca-Cola European Partners: “Als marktleider willen we op alle vlakken toonaangevend zijn, dus ook wat verpakkingen betreft. We moeten het gebruik van verpakkingen waar mogelijk verminderen. Alle verpakkingen, inclusief plastic, moeten worden ingezameld. Daarom willen we stap voor stap alle onnodige of moeilijk te recycleren plastic uit ons aanbod verwijderen. Vandaag zetten we in Gent een belangrijke stap om maximaal te besparen op moeilijker te recycleren plastic.

Eerder dit jaar lanceerde Coca-Cola een ongeziene zomercampagne met een opmerkelijke oproep: ‘Koop geen Coca-Cola als je ons niet helpt recycleren!’ Coca-Cola is daarmee de eerste in zijn sector die zo expliciet inzet op het thema van recyclage. Ook lanceerde het bedrijf flessen gemaakt uit 100% gerecycleerd plastic voor het volledige portfolio van Chaudfontaine.               

Made in Gent

De recente investering in Gent illustreert ook dat het bedrijf blijvend wil investeren in de productie- en distributievestiging, die vorig jaar nog haar 50e verjaardag vierde. “Er werd sinds 2015 in totaal al meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in de productie- en distributievestiging van Gent door het bouwen van een gloednieuwe fabriek. Dat investeringstraject zorgt ervoor dat we in de toekomst nog beter kunnen inspelen op steeds evoluerende marktontwikkelingen. Dankzij die geleidelijke optimalisaties hebben we samen opnieuw een positief investeringsklimaat gecreëerd in Gent”, aldus Bernard Santens, Productiedirecteur Coca-Cola European Partners Gent.

De nieuwe kartonnen multi-packs worden gebruikt bij het verpakken van blikjes Coca-Cola original taste, Coca-Cola light taste, Coca-Cola zero sugar, Fanta, Sprite, Finley, Fuze Tea en Appletiser in verschillende formaten (12 x 0,15L, 6 x 0,25L en 4 x 0,25L), goed voor zo’n 29 productvarianten in totaal. Het karton dat gebruikt wordt draagt het PEFC (Programme for the Endorsement of Forestry Certification), SFI- (Sustainable Forest Initiative), en FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council).

De blikjes met kartonnen verpakking zullen vanaf volgende week te vinden zijn in de Belgische en Luxemburgse supermarkten.

*** EINDE PERSBERICHT***

 

Perscontact

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met Déborah De Klerck, Public Affairs, Communications & Sustainability Communications Manager ad interim bij Coca-Cola European Partners via beluxpressinfo@coca-cola.com of +32 499 77 28 28.

Over Coca-Cola in België en Luxemburg

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). 

CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe, innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen. 

Ga naar www.cocacolabelgium.be voor meer informatie.

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.