Met trots kondigen wij aan dat Coca-Cola European Partners voor de derde maal op rij opgenomen is in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), een wereldwijde index die de financiële prestaties van toonaangevende en op duurzaamheid gerichte bedrijven volgt.

In totaal werden meer dan 3500 bedrijven geëvalueerd en haalden slechts drie drankenproducenten de Europese DJSI-lijst. Wij staan zowel op de DJSI Europe Index als de DJSI World Index en halen een maximumscore van 100 op het vlak van milieubeleid, management en rapportering, gezondheid en voeding, verpakking en watergebonden risico's.

Onze aanhoudende aanwezigheid in de DJSI toont hoeveel vorderingen ons bedrijf heeft gemaakt op het vlak van duurzaamheid, minder dan een jaar na de lancering van ons actieplan Dit is Vooruit.

In het kader van Dit is Vooruit analyseren we elk aspect van onze activiteiten en nemen we acties op het vlak van onze dranken, verpakkingen en waardeketen, en op samenleving, water- en klimaatvlak.

Hoewel we in al deze aspecten duidelijk vooruitgang hebben geboekt, weten we dat er nog veel werk voor de boeg is. Daarom blijven we samenwerken met leveranciers, partners en belanghebbenden – en met The Coca-Cola Company – om de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen voor onze onderneming en de samenleving aan te gaan.

Damian Gammell, CEO van Coca-Cola European Partners: "We zijn bijzonder trots dat we dit jaar andermaal in de DJSI staan. Met Dit is Vooruit, ons actieplan inzake duurzaamheid, beschikken we over duidelijke doelstellingen voor onze activiteiten, en we maken vorderingen met een aantal van de grootste uitdagingen voor onze samenleving. Er staat echter nog meer op stapel en ik kijk ten zeerste uit naar de volgende fase van CCEP’s duurzaamheidstraject.”

Klik hier voor meer informatie over de Dow Jones Sustainability Index.