16 september 2019

Met trots kondigen we aan dat Coca-Cola European Partners (CCEP) opnieuw is opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), ’s werelds toonaangevende duurzaamheidsindex voor bedrijven.

CCEP kreeg een plaats toegekend in zowel de DJSI World als de DJSI Europe Index en behaalde een maximumscore in 8 categorieën, waaronder klimaatstrategie, verpakking, watergerelateerde risico's en gezondheid & voeding.

Onze doorlopende notering op de DJSI bewijst dat we vooruitgang hebben geboekt op het gebied van duurzaamheid binnen de hele onderneming en toont ook het belang van ons duurzaamheidsactieplan, This is Forward.

In het kader van This is Forward werken we aan elk onderdeel van ons bedrijf, met acties op het gebied van dranken, verpakkingen, de samenleving, water, waardeketen en klimaat.

We weten dat er ons nog veel te doen staat en we blijven samenwerken met leveranciers, partners en belanghebbenden – en ook met The Coca-Cola Company – om de belangrijkste duurzaamheidskwesties aan te pakken waarmee ons bedrijf en de maatschappij als geheel te maken hebben.

De DJSI is een wereldwijde duurzaamheidsindex die de financiële prestaties van toonaangevende op duurzaamheid gerichte bedrijven opvolgt. In totaal werden meer dan 3.500 bedrijven geëvalueerd om te zien of ze in aanmerking kwamen voor een opname in de lijst. Slechts drie drankenbedrijven haalden de DJSI Europe Index.

De jaarlijkse DJSI-ranglijst is gebaseerd op een grondige analyse van de economische, milieu- en sociale prestaties van bedrijven en wordt jaarlijks beoordeeld door de S&P Dow Jones Index Committee en RobecoSAM, een beleggingsmaatschappij met de focus op duurzaamheidsinvesteringen. Bedrijven worden in de jaarlijkse ranglijst opgenomen als ze binnen hun sector het beste presteren op het gebied van duurzaamheid.

Damian Gammell, Chief Executive Officer van CCEP, zei: “Het is een enorme prestatie om voor het vierde achtereenvolgende jaar op de DJSI te staan. In mei publiceerden we voor het eerst ons Integrated Report, waarin we de vooruitgang op het gebied van onze duurzaamheidsdoelstellingen en onze jaarlijkse financiële prestaties bekendmaken. We weten dat we nog veel meer kunnen doen en dat we op eigen houtje geen vooruitgang kunnen boeken op cruciale punten zoals klimaatverandering en verpakking. Deze erkenning toont dat we vorderingen maken met de doelstellingen van ons duurzaamheidsactieplan, This is Forward”, en daar zijn we trots op.

Meer informatie over de DJSI vindt u op: http://www.sustainability-indices.com/

Meer informatie over onze toonaangevende rol op het gebied van duurzaamheid vindt u hier