Coca-Cola European Partners Belgium kondigt vandaag op een bijzondere ondernemingsraad haar intentie aan voor twee veranderingen in haar logistieke organisatie. Hiermee wil Coca-Cola de huidige logistieke structuur voor directe leveringen en voor de verkoop via automaten vereenvoudigen om competitief te blijven voor de toekomst.

Ten eerste stelt Coca-Cola voor om 2 van haar 5 distributievestigingen – daar waar geen productieactiviteiten aanwezig zijn – in Hasselt en Heppignies te sluiten in 2020 en de activiteiten over te dragen naar haar andere vestigingen in Gent en Antwerpen en 2 externe locaties. Ten tweede wil het bedrijf een nieuwe manier van werken starten voor de verkoop via automaten waarbij een ruimer assortiment van koude, maar ook warme dranken zal worden aangeboden en waarvoor een nieuw juridische entiteit zou worden opgericht binnen de organisatie.

Deze twee voorstellen kunnen een impact hebben op 132 jobs in Hasselt, Heppignies en in de verkoop via automaten. Tegelijkertijd zouden 123 jobs naar Antwerpen, Gent en naar de nieuwe juridische entiteit worden overgedragen. Coca-Cola European Partners zal de komende weken in nauw overleg met de vakbonden kijken hoe zoveel mogelijk medewerkers intern herplaatst kunnen worden.

Met deze voorstellen bouwt Coca-Cola European Partners verder aan haar toekomst in België. Coca-Cola heeft een lange geschiedenis van meer dan 90 jaar in België en wil die ook verderzetten. Zich blijvend aanpassen aan de actuele marktomgeving en veranderende consumenten- en klantenvragen staan daarbij centraal. Zo werd er de laatste 3 jaar meer dan 117 miljoen euro geïnvesteerd in de vestigingen in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine. Met deze veranderingen wil Coca-Cola European Partners haar logistieke structuur vereenvoudigen om competitief te blijven voor de toekomst. Het bedrijf wilt ook blijven inzetten op de lokale verankering van haar productie, logistiek en verkoop in België.

Over Coca-Cola European Partners in België

Coca-Cola European Partners in België is een toonaangevend bedrijf in consumptiegoederen en onderdeel van 's werelds grootste onafhankelijke Coca-Cola-bottelaar. Coca-Cola is meer dan 90 jaar actief in België en investeert continu in een lokale productie, distributie en verkoop.

Naast drie Belgische productievestigingen in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine, telt Coca-Cola European Partners in België vijf distributiecentra (in Gent, Antwerpen, Hasselt, Heppignies en Chaudfontaine), een hoofdkantoor in Anderlecht en een technisch servicecenter voor koeltoestellen in Londerzeel. Eind 2018 werkten 2.100 medewerkers in België bij Coca-Cola European Partners, verspreid over zeven locaties.

In 2018 verkocht Coca-Cola in België 826 miljoen liter drankjes uit een breed portfolio: water, frisdrank, fruitsap, energiedrank, biodrank, plantaardige drank, ijsthee, koffie. 70% van deze dranken wordt geproduceerd in onze Belgische productievestigingen.