Coca-Cola onderzoekt de smaakbeleving van de Belgen
Nieuwe smaken verkennen om, via sociale media, indruk te maken op vrienden en familie? Eén op de drie Belgen pleit schuldig… Dat blijkt uit een grootschalig smaakonderzoek dat
Belgen zijn (bijna) de dappersten
Bourgondiërs van Europa
Terwijl de gemiddelde Europeaan erg gehaast is, neemt de Belg zijn tijd: 65% houdt ervan om op het gemak te genieten van een hapje of drankje. Daarmee bevestigen we onze status van ‘Bourgondiërs van Europa’. De Finnen zijn de snelste eters: 68% geeft toe geen tijd te nemen om iets fatsoenlijk te proeven.
Onzekere smaakpapillen
Hoeveel basissmaken er zijn, daar hebben heel wat Europeanen het raden naar. Ook de Belgen, want bijna de helft (47%) kent het antwoord niet. De Finnen scoren het best: een kwart kan zoet, zuur, zout, bitter en umami als basissmaken identificeren. Ook wat onze smaakpapillen betreft, zijn we onzeker. Amper 6% van de Belgen schat zijn smaakpalet als ‘expert’ in. Duitsers hebben het meest vertrouwen in hun smaakherkenning, Britten het minst.
Eerst zien, dan proeven
Meer dan een kwart van de Belgen kiest smaak als zintuig dat het meeste plezier geeft. Al blijft zicht het meest gewaardeerde zintuig voor 72% van de Belgen. Ons gevoel voor smaak is het best ontwikkeld ’s avonds, zo stelt één op de vier deelnemers.
Coca-Cola, ijskoud en in een glazen flesje
Meer dan de helft van de Belgen (58%) beschrijft de smaak van
Op Social