De zomer is in het land! Dé aanleiding om weer volop buiten te gaan sporten om helemaal fit voor de dag te komen. Bij elke fysieke inspanning is hydratatie van enorm belang, en dat niet alleen tijdens het sporten, maar ook ervoor en erna. Een isotone sportdrank hydrateert én verbetert de sportprestaties. Een isotone drank bestaat voornamelijk uit vocht, wat één van de belangrijkste componenten is om goed te kunnen presteren, maar bevat ook de nodige elementen om verloren mineralen en energiereserves aan te vullen, dankzij de zouten en suikers die zich in het product bevinden. Net om aan die behoefte van sporters te voldoen, lanceert Aquarius zijn eerste isotone sportdrank op de Belgische markt: Aquarius Isotonic.

Snelle, langdurige hydratatie

Wist je dat 2% vochtverlies gelijk staat aan 15% prestatieverlies? Hoe slechter gehydrateerd je bent, hoe minder goed je je kan concentreren. Hydratatie is dus van groot belang bij langdurige sportinspanningen.

Aquarius Isotonic is daarom de ideale drank om te gebruiken tijdens elke vorm van intensieve sportieve inspanning. Of je nu gaat hardlopen, fitnessen of wielrennen, en of je dat nu op professioneel niveau doet of niet. Aquarius Isotonic is er voor elke sporter, van amateur tot professioneel. 

Philippe Rosier, Health & Performance Manager bij de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB), legt uit: “Topprestaties vragen om topproducten ter ondersteuning. Hydratatie is enorm belangrijk om optimaal te presteren en ook weer te recupereren, en dat zeker bij deze zomerse temperaturen. Wanneer je echter langdurige sportieve inspanningen levert en uitsluitend water zou drinken, zal je al snel een gebrek aan energie ervaren. En dat is nu net waarvoor een isotone drank zo belangrijk is: je energieniveau op peil houden zodat je langer kan doorgaan.”

Het unieke karakter van een isotone sportdrank

Aquarius Isotonic voldoet aan de definitie van een isotone sportdrank, gelinkt aan het type suiker en de hoeveelheid zout in de drank.

Jan Hermans, Marketing Manager bij Coca-Cola“Met de lancering van Aquarius Isotonic willen we tegemoetkomen aan de noden van de echte sporters. Een isotone drank heeft namelijk een unieke samenstelling: de koolhydraat-elektrolytoplossing zorgt voor een snellere en meer efficiënte opname van water en houdt water ook langer vast in ons lichaam, wat een positief effect heeft op het uithoudingsvermogen. Het type suiker dat in deze dranken aanwezig is, kan op zijn beurt relatief snel opgenomen worden en zorgt op die manier voor extra energie tijdens het sporten.”

De lancering van Aquarius Isotonic wordt ondersteund door een campagne waarvoor Aquarius samenwerkte met Deceuninck-Quick Step, de Red Lions en de Red Panthers.

Aquarius Isotonic ging langs bij de drie teams om er drie informerende en uitdagende video’s op te nemen. In de video’s maak je kennis met de teams, krijg je inzichten van experts over het belang van Aquarius Isotonic voor sporters en wordt de #AquariusIsotonicChallenge aangekondigd. 

Benieuwd naar het resultaat? 

Bekijk via het YouTube-kanaal van Aquarius Belgium alvast het filmpje van Deceuninck-Quick Step. De video’s van de Red Lions en de Red Panthers worden binnenkort gelanceerd.

Aquarius isotone sportdrank

Aquarius Isotonic: twee verfrissende smaken

Aquarius Isotonic bestaat in twee smaken. De Aquarius Isotonic ‘Blue Ice’, vervangt de klassieke Blueberry, en heeft een extra fruitige smaak. Ook de Aquarius Isotonic Cherry werd onlangs aan het gamma toegevoegd. 

De niet-isotone varianten Aquarius Lemon, Green Splash, Red Peach & Orange blijven ongewijzigd.

De gouden tip van Philippe Rosier

Drink niet alleen voldoende tijdens je prestatie, maar ook ervoor en erna, in functie van je lichaamsgewicht, en -samenstelling en de temperatuur. Hoe warmer het is, hoe meer vocht en energie je natuurlijk zal nodig hebben om te kunnen blijven doorgaan. 

  • Drink voor je prestatie om je energiepeil op te bouwen,
  • Drink tijdens het sporten om zo veel mogelijk vocht- en energieverlies meteen te compenseren,
  • En drink na je sportprestatie om jezelf alweer klaar te stomen voor je volgende training of wedstrijd. 

Aquarius Isotonic Blue: isotone sportdrank met vruchtensmaak, met suikers en zoetstoffen, met vitamine B6.

VOEDINGSWAARDE PER

100 ml (%*)

250ml (%*)

Energie                          

77kJ/18kcal

193kJ/45kcal (2%)

Vetten

0g

0g

waarvan verzadigde vetzuren

0g

0g

Koolhydraten

4.1g

10g (4%)

waarvan suikers

4.1g

10g (11%)

Eiwitten

0g

0g

Zout                                           

0.13g

0.33g (5%)

Vitamines 

100ml (%**)

250ml (%**)

Vitamine B6

0.11mg (7.5%)

0.28mg (19%)

* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene  (8 400 kJ/2 000 kcal)

** Dagelijkse Referentie-inname 

Aquarius Isotonic Cherry: isotone sportdrank met vruchtensmaak, met suikers en zoetstoffen, met vitamine B6.

VOEDINGSWAARDE PER

100 ml (%*)

250 ml (%*)

Energie                          

70kJ/16kcal

175kJ/40kcal (2%)

Vetten

0g

0g

waarvan verzadigde vetzuren

0g

0g

Koolhydraten

3.9g

10g (4%)

waarvan suikers

3.9g

10g (11%)

Eiwitten

0g

0g

Zout                                           

0.13g

0.33g (5%)

Vitamines 

100ml (%**)

250ml (%**)

Vitamine B6

0.11mg (7.5%)

0.28mg (19%)

* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene  (8 400 kJ/2 000 kcal)

** Dagelijkse Referentie-inname 

 

  • Koolhydraat-electrolytoplossingen vergroten de opname van water tijdens lichamelijke inspanningen en kunnen bijdragen tot een beter uithoudingsvermogen bij duursport.
  • Voor langdurige fysieke inspanning.
  • Met vitamine B6.
  • Het is aanbevolen er een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde, actieve levensstijl op na te houden.

sportdrank Aquarius

 

### EINDE PERSBERICHT ###

Perscontacten

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met Evy Vanderwaeven, PR manager bij Famous Relations via evy.vanderwaeven@famousrelations.beof +32 498 75 23 27 en met Laura Brems, Director Public Affairs, Communications & Sustainability Belux bij Coca-Cola Services via lbrems@coca-cola.comof +32 477 64 46 79.

Over Coca-Cola in België en Luxemburg

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes dat verkocht wordt aan Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, AdeZ, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, FÏNLEY, HONEST, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*en Nalu*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken zij aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen. 

Ga naar www.cocacolabelgium.bevoor meer informatie.

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.