Vanmiddag kleurde het Belgische hoofdkantoor van Coca-Cola in Anderlecht extra rood. Niet minder dan 600 fans en 50 standhouders verzamelden er voor een internationale verzamelbeurs. Voor het eerst in de Belgische geschiedenis opende de drankgigant daarvoor haar eigen deuren.

Passie voor Coca-Cola                        

Een hoogmis voor Coca-Cola was het vanmiddag in Anderlecht met 600 bezoekers voor de  internationale Coca-Cola Collectors beurs. Organisatoren zijn Sandrina Van Handenhove en Johan van Mierlo, geen onbekenden in de wereld van verzamelaars. Met hun collectie van meer dan 3000 Coca-Cola glazen, meer dan 5000 flessen én als uitbaters van Colanuts, het winkeltje op de benedenverdieping van het Coca-Cola hoofdkantoor, zijn zij wellicht de grootste Belgische verzamelaars. Minstens één ding hebben zij gemeen met de bezoekers van de beurs vandaag: een passie voor Coca-Cola.

De spannendste 150 meter

Meer dan 50 standhouders, 13 nationaliteiten en zeker 600 bezoekers kreeg Coca-Cola over de vloer. En allemaal waren ze op zoek naar dé kers op de taart in hun eigen collectie. “De spanning zit ‘m in de jacht naar unieke items of het verzilveren van verzamelobjecten. En met collectors items uitgestald over een 150 meterslange tafel was die spanning zeker voelbaar”, aldus Johan.

Duizenden euro’s aan Coca-Cola items

De inzet onder de verzamelaars was dan ook hoog. De Duitse Hendrik bracht zijn zeldzame emaillen borden mee en rekende daarmee op hebberige handen. Fede uit Barcelona trekt ieder jaar naar Zomer- en Winterspelen en vond zo dus heel wat pins bij elkaar. Maar ook de Belgische verzamelaars kwamen naar de beurs met unieke stukken.

En dan was er nog het kunstwerk ‘Summer at a Coke side of life’ van Peter Blake, meteen ook het duurste item op de beur. Eerder was het al te zien het VIER-programma Stukken Van Mensen waar Johan het presenteerde, maar ook vandaag wist Johan de juiste koper niet te vinden: “Ergens loopt de juiste man of vrouw voor dit kunstwerk rond, maar die was hier vandaag niet aanwezig.”