Amper 1 op 5 studenten blokt nog op kot

Op kot studeren voor de examens is out. Dat blijkt uit een online enquête van Coca-Cola bij meer dan 800 Vlaamse studenten, die aangeven vooral de luxe van het thuisfront te waarderen. Om studenten dat comfort te bieden én succesvol door de blokperiode te loodsen, organiseert Coca-Cola volgende week, van maandag 22 tot vrijdag 26 mei, een origineel Blokfestival in de Ghelamco Arena in Gent. Goed voor 5 dagen geconcentreerd studeren, in combinatie met sportieve ontspanning én een verantwoorde blokparty. En dat wordt gewaardeerd door de studenten, want de 500 beschikbare plaatsen gingen in minder dan 48 uur de deur uit!

Blokken is ook dagdromen over de vakantie

De zomer lonkt, ook voor studenten. Maar eerst staan er natuurlijk nog examens voor de deur. Coca-Cola polste bij meer dan 1.000 Belgische studenten (zo’n 800 Vlamingen en 200 Franstaligen*) hoe zij anno 2017 hun blokperiode doorkomen.  Vijf conclusies op een rij:

  1. Hoe mooier het weer, hoe moeilijker studeren. Toch voor Vlaamse studenten, want ruim de helft ziet de concentratie slinken bij elke zonnestraal. Bij Waalse studenten ligt dat anders: 4 op de 10 geven expliciet aan beter te studeren door mooi weer.

  2. Blokken op kot is out: slechts een vijfde van de studenten tekent er nog voor. Bijna de helft (47%) zoekt de familiale sfeer op om rustig te blokken én zich te laten verwennen door de goede zorgen van mama. Daarnaast zweert 19% bij de bib, probeert 8% het park en zoekt 3% de sacrale stilte van een abdij of klooster op. Verrassend: Waalse studenten verkiezen een rustige plek boven Hotel Mama (33% vs. 29%).

  3. Een pauze tijdens het blokken? Dan checken studenten massaal sociale media (62%) en eten of drinken ze iets (62%). Ook opvallend: 39% dagdroomt al over zijn vakantiebestemming.

  4. Wat de ultieme zomervakantie betreft, wil een kwart van de Vlaamse studenten graag naar Zuid-Afrika trekken. Amper 5% wil feesten op Ibiza. Ook vakantie in eigen land is populair: 42% van de studenten kijkt ernaar uit om grote en kleinere festivals mee te pikken. De Belgische kust doet het minder goed als vakantieoord (17%).

  5. Bijna driekwart van de Vlaamse studenten boekt zijn vakantie voor de blok begint. Niet alleen om een goedkopere reis te scoren (25%), maar vooral om iets te hebben om naar uit te kijken (47%).

(* De enquête vond plaats van dinsdag 2 tot zondag 7 mei 2017, via de Facebookpagina van Coca-Cola, bij 871 Vlaamse respondenten – waarvan 91% tussen de 18 en 24 jaar was – en 246 Franstalige.)

Eerste Blokfestival in Ghelamco Arena meteen uitverkocht

Coca-Cola wil jongeren een onvergetelijke zomer bezorgen – maar daarvoor moeten ze natuurlijk eerst heelhuids door de blok en de examens geraken. Om hen daarmee te helpen, organiseert Coca-Cola een 5-daags Blokfestival in de business seats van de Ghelamco Arena, thuisbasis van voetbalclub AA Gent.

Van 22 tot 26 mei kunnen 100 studenten per dag, van 7.30 tot 19 uur, gratis deelnemen aan een inspirerend studeerprogramma, professioneel begeleid door coaches van studiebureau Succedo. En dat bleek precies te zijn wat studenten nodig hadden: de 500 plaatsen die via de Facebookpagina van Coca-Cola ter beschikking werden gesteld, vlogen in minder dan 48 uur de deur uit.

Het Blokfestival heeft dan ook heel wat in de aanbieding. Lange witte designbureaus met comfortabele stoelen om samen geconcentreerd te studeren, in een gemoedelijke setting mét cool uitzicht op het voetbalveld van AA Gent. Erkende studiecoaches die tips aanreiken én de hele dag door gebalanceerd ‘brain food’ om de concentratie te bevorderen.

Geen inspanning zonder ontspanning ook. Zo worden de studieblokken afgewisseld met leuke pauzemomenten voor een mentale en fysieke boost – van yogasessies over outdoor fitness en pingpong tot – uiteraard! – voetbal en zelfs airhockey. Elke studiedag eindigt met een korte maar krachtige danceparty met deejay USX of een halfuurtje stand-up comedy door de Belgische Improvisatie Liga (BIL).

Persuitnodiging – kom het Blokfestival zelf meemaken!

Als journalist bent u van harte welkom om het Blokfestival mee te maken op de openingsdag, maandag 22 mei, vanaf 8.30 uur. Die dag kunt u ook interviews afnemen, onder meer van de coaches en de communicatieverantwoordelijke van Coca-Cola, Laura Brems. Meer informatie krijgt u ook bij haar via lbrems@coca-cola.com - gsm 0477 64 46 79

Praktisch

Alle info over het Blokfestival vindt u via de Facebookpagina van Coca-Cola  

www.facebook.com/events/796877667128666/?ti=icl.

Coca-Cola Blok Festival in Ghelamco Arena in Gent