Het is bijna Kerstmis… en dat voel je. Van de dennengeur in huis, de witte en gekleurde lichtjes in alle straten tot de pakjesstress die met de dag groeit. En dan zwijgen we nog van de klamme handen van wie straks het kerstdiner mag serveren…

Geen kerst zonder gezellige drukte dus, maar ook geen kerst zonder Coca-Cola! Want het is natuurlijk geen toeval dat onze frisdrank zich zo thuis voelt in dit feestseizoen. Samen genieten is altijd al de boodschap van Coca-Cola geweest, over de jaren, grenzen en culturen heen. En geen beter feest denkbaar dan Kerstmis om leuke momenten te delen – rond de kerstboom, aan tafel of tijdens de hele voorbereiding.

Kerstmis is dan ook veel meer dan pakjes alleen. Het gaat om het proeven van een sfeer, de smaak van een goed gevoel, het genieten van een bijzonder moment: .

Sinds begin jaren twintig brengen we de magie van kerst tot leven. En dat doen we vandaag nog altijd met evenveel enthousiasme. Wedden dat het kerstgevoel straks pas écht begint te kriebelen als je de Coca-Cola-kersttruck in je buurt ziet passeren? Ontdek de kerstcampagne van Coca-Cola en laat je meeslepen naar een onvergetelijk feest met familie of vrienden.

Fijne feestdagen!

Ben Bijnens

Country Director Coca-Cola Services

Ontdek het volledige persdossier hier of lees verder hieronder.

Contact: Voor meer informatie, contacteer onze persdienst via +32 499 77 28 28 of beluxpressinfo@coca-cola.com.

KERSTCAMPAGNE 2016

A Coca-Cola for Christmas moments

Het begint met het gesleep van de kerstboom. En dan is er nog de pakjesjacht, de boodschappenlijst en de decoratiestress… Om alle kerstmomenten extra leuk én ontspannend te maken, trakteert Coca-Cola je graag op een verfrissende pauze. Het liefst nog met vrienden en familie erbij. Want voor alle kerstmomenten is er voor iedereen een Coca-Cola op maat. Dat laten de nieuwe tv-spot en de affiches in het straatbeeld duidelijk zien.

Coca-Cola brengt je in vervoering...

Geef toe, kerst begint pas écht te kriebelen als je de Coca-Cola-kersttruck op je tv-scherm ziet verschijnen. Nu, dit jaar wordt het nog beter. Want de sprookjesachtige truck – de enige echte! – komt na 5 jaar opnieuw naar België en Luxemburg. Van 7 tot 31 december doorkruist hij het hele land en trakteert hij iedereen op magische momenten.

Check hier alle data en locaties van de Coca-Cola-kersttruck.

Deel je persoonlijke kerstwens op de kersttruck van Coca-Cola

De Coca-Cola-kersttruck houdt een twintigtal keer halt in ons land. Check de kalender voor de stopplaatsen in jouw buurt en kom mee een magisch moment beleven. Met allereerst een foto van jou en de legendarische truck.

Stuur vervolgens je persoonlijke kerstwens in, dan projecteert Coca-Cola hem gigantisch groot op de zijkant van de truck. Kwestie van op te vallen en je vrienden, familie, collega’s… te verrassen met warme woorden van formaat.

En geef tenslotte Santa himself een stevige handdruk en laat je trakteren op een ijskoude Coca-Cola naar keuze. Hoe beter klinken op het nieuwe jaar dat voor de deur staat?

Volg de kerstmagie van Coca-Cola online

Druk druk druk… en je krijgt je planning niet afgestemd op de route van de Coca-Cola-kersttruck? Geen probleem, je hoeft niets van die magische momenten te missen. Volg het kerstverhaal van Coca-Cola op cocacolabelgium.be, via Instagram, Facebook en Snapchat. Snapchat: ontdek op 24 december een exclusieve Coca-Cola Snapchat filter  in kerstsfeer.

Laat de kerstman jouw kerstwens leveren

10 DECEMBER • BRUSSEL • COCA-COLA & UBER

Van een sfeervolle samenwerking gesproken! Coca-Cola en Uber, de dienst die reizigers en chauffeurs samenbrengt, hebben de handen in elkaar geslagen voor een onvergetelijke kerst. Zo kan je op zaterdag 10 december de Coca-Cola-kersttruck boeken via de Uber-app… en de Kerstman jouw persoonlijke kerstwens laten leveren in Brussel.

Simpel, snel én spannend. Want wie o wie verras jij straks met een persoonlijke kerstboodschap, in het groot te zien op de digitale schermen van de Coca-Cola-kersttruck? Via je smartphone breng je dit jaar zelf de kerstmagie tot leven.

Wie de Coca-Cola-kersttruck via Uber bestelt, kan meteen ook een persoonlijke boodschap meegeven en krijgt een seintje wanneer de truck in de buurt van het opgegeven adres komt: ‘Santa is arriving now!’. Om de kerstactie helemaal verfrissend te maken, trakteert Coca-Cola de bestemmeling ook op een extra feestelijk assortiment frisdrank.

Coca-Cola, extra feestelijk verpakt

Speciaal voor de kerstdagen, ontwierp Coca-Cola een feestelijke verpakking. Zo vind je straks Santa terug op de iconische rode Coca-Cola-schijf van de blikjes (33 cl) en flessen (1,5 l) Coca-Cola en Coca-Cola zero sugar. Verkrijgbaar vanaf 7 december.

Kerstmagie bij Docks Bruxsel

Kerstmis staat natuurlijk ook voor hartverwarmende verrassingen. Ook daar hebben we bij Coca-Cola aan gedacht. Benieuwd wat we voor jou in petto hebben? Kom dan op zondag 18 december naar Docks Bruxsel en beleef samen met ons de kerstmagie.

Coca-Cola & Kerstmis, partners in sfeer

Coca-Cola en Kerstmis hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Sinds de jaren twintig al vormen ze een onafscheidelijk feestelijk duo. Met een meeslepend ‘Holidays Are Coming’, een iconische Kerstman, een legendarische kersttruck en ijsberen die gezellig op de kou klinken… Ontdek enkele mijlpalen die we voor je hebben uitgelicht.

Vond Coca-Cola de kerstman uit?

Een gezellige grijsaard in een fluweelrood pak, met een witte baard, vriendelijke blik, buikje en bolle rode wangen. Zo kennen we de Kerstman vandaag. Al zag hij er niet altijd zo uit – getuige de vele afbeeldingen, in verschillende culturen, van een kerstachtige elf, kabouter tot zelfs akelige trol.

Natuurlijk bestaat de Kerstman al langer, maar Coca-Cola gaf zijn look en persoonlijkheid wél mee vorm. In 1931 krijgt tekenaar Haddon Sundblom de opdracht van The Coca-Cola Company om een ‘realistische Kerstman’ uit te werken. Hij baseert zich daarbij op een gedicht uit 1822, ‘A visit from St. Nicholas’ van Clement Clarke Moore. Die portretteert de Kerstman als een warme, vriendelijke en gezellige mens: ‘He had a broad face, and a little round belly / That shook when he laugh’d, like a bowl full of jelly / He was chubby and plump, a right jolly old elf’.

En zo werd de ‘Kerstman van Coca-Cola’ – dankzij het brede bereik van de reclamecampagnes – internationaal herkenbaar.

Holidays are coming...

Het moet ongetwijfeld een van de meest meegezongen reclames ooit zijn: ‘Holidays Are Coming’. Een enorme kerstkaravaan trekt rond in een sneeuwlandschap en verlicht onderweg wegen, dennenbomen, huizen, bruggen… Deze magische kerstcampagne van Coca-Cola verscheen voor het eerst op tv in 1995. Uiteindelijk werden er drie versies van de populaire commercial gemaakt.

Wist je trouwens dat elke kersttruck werd uitgerust met meer dan 30.000 lampjes? Dat de campagne in 2001 van het scherm verscheen maar in 2007 opnieuw werd uitgezonden omdat er zo naar gevraagd werd? En dat het kerstvakantiegevoel pas écht start als je de kerstkaravaan van Coca-Cola op tv hebt zien voorbijkomen?