Onze drankjes zijn niet alleen verfrissend, maar ze lenen zich ook perfect als ingrediënt voor heerlijke gerechten. In dit artikel verzamelen we aantal recepten waarin we dranken zoals Chaudfontaine bruisend mineraalwater, Coca-Cola, Coca-Cola zero sugar en Sprite gebruiken. Eet smakelijk!

1. Smoothie (Chaudfontaine bruisend mineraalwater)

Verse groenten en fruit genieten uiteraard de voorkeur maar soms kan een smoothie een leuke afwisseling zijn.. Door de toevoeging van het bruisend mineraalwater is het drankje extra verfrissend. 

Ingrediënten

  • 400 ml Chaudfontaine bruisend mineraalwater

  • 1 kopje bramen

  • 1 kopje frambozen

  • 1 kopje aardbeien    

  • 1 eetlepel goji-bessen

  • 100 gram verse spinazie

  • Halve uitgeperste citroen

Bereiding 

Doe de Chaudfontaine en vervolgens het citroensap, de vruchten en de spinazie in de blender. Mix het goed door elkaar en klaar is je heerlijke smoothie! 

2. BBQ-saus (Coca-Cola)

Spare-ribs of kippenvleugels zijn altijd lekker en gaan perfect samen met een goede BBQ saus. Wanneer je deze simpele, zelfgemaakte saus eenmaal hebt geproefd, wil je nooit meer kant-en-klare barbecuesaus!

Ingrediënten (voor 475 ml)

  • 2 zeer fijn gehakte uien

  • 20 ml Coca-Cola

  • 200 g tomatenketchup

  • 2 el azijn

  • 2 el Worcestersaus

  • 1/2 tl chilipoeder

  • Een snufje zout

Bereiding 

Meng alle ingrediënten in een pan. Breng de saus aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat de saus ongeveer 45 minuten sudderen, tot ze heel dik is, roer af en toe. Klaar is je homemade BBQ saus, geniet!

3. Kipspiesjes (Coca-Cola) 

Ook dit zeer eenvoudig zomers gerecht leent zich perfect voor een heerlijk zoete marinade. De toevoeging van Coca-Cola maakt de kip extra mals. 



Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 blikje 330 ml Coca-Cola regular 

  • 2 kipfilets

  • een paar snufjes zeezout

  • 1 eetlepel bruine suiker

  • 1 eetlepel mosterd

  • 2 eetlepels ketchup

  • Saté prikkers

Bereiding 

Snijd de kipfilets in kleine blokjes en leg deze daarna in een diepe kom. Bestrooi ze met zeezout en bruine suiker. Maak van de mosterd, ketchup en een scheut Coca-Cola een mengsel en smeer dit over de kip. Schenk de rest van de cola in de kom, zodat de kip bijna ondergedompeld is. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken voordat je de kip aan de prikkers rijgt. Vervolgens bak je de kipspiesjes in een paar minuten gaar. 

4. Dressing (Coca-Cola)

Bij de kipspiesjes kan een salade natuurlijk niet ontbreken en bij salade hoort een lekkere dressing. Dit keer gebruik je Coca-Cola light of Coca-Cola zero sugar. Je hoeft enkel alle ingrediënten in een kleine kom te mengen en klaar is de dressing! 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 50 ml Coca-Cola light of Coca-Cola zero sugar

  • 1 gesnipperd sjalotje

  • 1 el olijfolie

  • 2 tl balsamicoazijn

  • 1 tl dijonmosterd

5. Gebakken banaan (Sprite)

Een feestelijke maaltijd sluit je in schoonheid af met een origineel dessert. Gebakken banaan heeft Surinaamse roots (waar het trouwens eerder een bijgerecht is). De frisse zoete smaak van Sprite vult de gebakken banaan of ‘bakabana’ goed aan. Als je het als nagerecht wilt eten, kun je het serveren met poedersuiker, kaneel en een beetje vanille-ijs.

Ingrediënten

  • 120 gram bloem

  • 200 ml Sprite

  • zonnebloemolie

  • snufje zout

  • 2 overrijpe bakbananen

Bereiding

Maak een dikke pap van de bloem en de Sprite. Snijd de bananen in de lengte of schuin in plakken van 2 cm dik. Een paar plakjes in het beslag doppen en in hete zonnebloemolie bruin bakken. De bananen moeten echt overrijp zijn, het liefst met een zwarte schil. Laat de stukjes gebakken banaan rusten op een bord met wat keukenpapier voordat je ze serveert.