Wat is precies het verschil tussen natuurlijk mineraalwater, bronwater en kraanwater? Hoe worden ze geproduceerd en welke eigenschappen maakt dat ze ieder voor zich uniek zijn? Eigenlijk zijn er maar twee soorten water. Water dat van nature zuiver en geschikt is om te drinken. En water dat behandeld moet worden om er drinkwater van te maken, zoals kraantjeswater. Kraantjeswater kan ook uit oppervlaktewater komen. Het van nature zuivere water uit de ondergrond kan worden verdeeld in mineraal- en bronwater. Mineraalwater is puur natuur en ondergaat geen enkele chemische behandeling. Bovendien is de bron goed beschermd tegen vervuiling.

Mineraalwater: lekker én verantwoord

Mineraalwater is van nature zuiver en komt uit de best beschermde en meest zuivere natuurlijke bronnen. Het water is afkomstig van water dat in de grond zakt, zoals regenwater of gesmolten sneeuw. Dit water trekt in de bodem en reist door verschillende ondergrondse lagen. Uiteindelijk verzamelt het water zich in bronnen die soms honderden meters diep liggen. De herkomst van het mineraalwater is dus 100% natuurlijk en veilig voor de mens.

De kwaliteit van het mineraalwater verkrijgbaar in België is gecontroleerd, wat betekent dat je altijd het lekkerste water van een goede kwaliteit drinkt. Mineraalwater bevat geen calorieën. Kortom: een ideale natuurlijke dorstlesser!

“Water staat niet alleen garant voor de verzorgende werking op ons lichaam, maar kent tevens een ongekend pallet aan smaken. De smaak van water hangt, net zoals bij wijn, voor een groot deel af van de landbodem die haar voedt.

Wat is precies het verschil tussen mineraal-en bronwater?

Natuurlijk mineraalwater komt altijd uit dezelfde natuurlijke bron, zoals in Chaudfontaine, het watermerk van Coca-Cola. De naam van de bron is erkend en dat waarborgt een constante kwaliteit. Bronwater kan uit verschillende natuurlijke bronnen komen en hoeft niet altijd van constante kwaliteit te zijn, omdat de samenstelling steeds verschilt. Natuurlijk mineraalwater wordt direct in flessen gebotteld zonder behandeling als het uit de grond wordt gehaald. Bronwater mag eerst vervoerd en daarna in flessen worden gebotteld. Bij Coca-Cola hebben een mineraalwatermerk in het aanbod onder de naam Chaudfontaine.

Al aan de bron geschikt voor consumptie

Mineraal- en bronwater hebben een natuurlijke oorsprong. Bij leidingwater kan dat anders zijn. Soms is het afkomstig uit het grondwater, maar soms ook uit meren, rivieren en kanalen (oppervlaktewater) of een combinatie hiervan. Bronwater is aan de bron al veilig voor consumptie. In tegenstelling tot kraantjeswater, dat meestal eerst intensief chemisch en/of bacteriologisch moet worden behandeld voordat we het kunnen drinken.

Natuurlijk mineraalwater van Chaudfontaine: een natuurlijke reis van 60 jaar

Slechts 1% van de drinkwaterbronnen ter wereld is thermaal. Chaudfontaine behoort tot deze exclusieve categorie. Het natuurlijke mineraalwater wordt door de aarde verwarmd en ontspringt met een temperatuur van 37°C. Vandaar de naam Chaudfontaine, oftewel ‘warme fontein’. Het natuurlijke mineraalwater ontspringt vanuit een thermale bron. Het water heeft een reis van tenminste 60 jaar afgelegd door rotslagen tot wel 1.600 meter diep en wordt goed beschermd door de natuur. Daardoor is het natuurlijke mineraalwater uitzonderlijk zuiver en goed van smaak. Chaudfontaine is als eerste mineraalwaterbottelarij in Europa sinds 2013 meermaals bekroond met het gouden European Water Stewardship-certificaat voor duurzaam waterbeheer en bescherming van de bron.

De consumptie van mineraal- en bronwater past perfect in een gebalanceerde leefstijl. Je kan dus met een gerust hart volop variëren met plat, licht-bruisend of bruisend mineraal- of bronwater!