Wie Coca-Cola in België en Luxemburg zegt, zegt heel wat in een keer: drie bottelarijen, vier distributiecentra, het tweede grootste R&D-center van de wereld en een belangrijke West-Europese hub. Maar ook twee bedrijven die samen de vlag van Coca-Cola dragen. We stellen u voor aan Coca-Cola Services en Coca-Cola European Partners.

Wie?
The Coca-Cola Company is wereldwijd actief in de sector van de niet-alcoholische dranken. Coca-Cola Services (CCS) maakt voor België en Luxemburg deel uit van The Coca-Cola Company.

Wat?
The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken, verzorgen de consumentenmarketing en verkopen de basisconcentraten aan de bottelaars.

Waar en met hoeveel?
In totaal werken 213 mensen (eind 2015) voor Coca-Cola Services. In Anderlecht staat het Belgische hoofdkwartier dat ook het tweede grootste Coca-Cola innovatiecentrum wereldwijd herbergt. Hetcentrum werkt aan nieuwe producten, verpakkingen, kwaliteitssystemen en koelapparatuur. Anderlecht is ook de uitvalbasis voor heel wat West-Europese teams.

Coca-Cola European Partners

Wie?
Coca-Cola European Partners in Belgium en Luxemburg zijn dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc. Dit is wereldwijd de grootste bottelaarvan de producten van The Coca-Cola Company. 25.000 medewerkers produceren, verkopen enverdelen in 13 landen 's werelds favoriete drankmerken voor meer dan 300 miljoen mensen.


Wat?

Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg produceert, verdeelt en verkoopt onze dranken via verschillende kanalen.

Waar en hoeveel?
We zijn ruim 80 jaar actief in België en blijven investeren in een lokale productie en distributie. Naast drie Belgische productievestigingen in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine, telt Coca-Cola in België vier distributiecentra in Gent, Antwerpen, Hasselt en Heppignies en een technisch servicecenter voor koeltoestellen in Londerzeel. Eind 2015 werkten 2.354 medewerkers in België en Luxemburg bij Coca-Cola European Partners, verspreid over acht locaties.

Onze kerncijfers

Bij Coca-Cola in België en Luxemburg werkten in 2015 via de twee bedrijven in totaal 2.567 medewerkers.
In 2015 dronken consumenten in België en Luxemburg 10,5 miljoen consumpties per dag. Goed voor gemiddeld één drankje uit onze portfolio per Belg per dag.

Onze producten

The Coca-Cola Company is wereldwijd actief in de sector van de niet-alcoholische dranken. De 8,8 miljoen hectoliter in 2015 realiseerden we via de verkoop van frisdranken, waters, fruitsappen, sportdranken, energiedranken, ijsthees, koffies, melk, melkdranken en warme dranken.


In België en Luxemburg bieden wij keuze uit 18 merken met verschillende caloriegehaltes en in uiteenlopende verpakkingsgroottes.

Coca-Cola, Coca-Cola life, Coca-Cola zero sugar, Coca-Cola light, Fanta, Aquarius, Sprite, Minute Maid, Nordic Mist, FÏNLEY, Chaqwa en het design van de ‘Coca-Cola Contour’-fles zijn gedeponeerde merken van The Coca-Cola Company.
1. Chaudfontaine is een gedeponeerd merk van MMJ.
2. Rosport en Viva zijn gedeponeerde merken van Sources Rosport S.A. Rosport Pom’s is een merk onder licentie van Sources Ros port S.A.Deze merken worden door Coca-Cola European Partners in Luxemburg verdeeld en verkocht.
3. In België en Luxemburg verdeelt en verkoopt Coca-Cola Enterprises Monster en Nalu in opdracht van Monster Beverage Company, deeigenaar van het merk. Nalu, Monster Energy en het Monster Energy-logo zijn gedeponeerde merken van Monster Beverage Company.
4. ©2014 Beverage Partners Worldwide (Europe) AG. Alle rechten voorbehouden. "NESTEA" en "a taste of freedom" zijn gedeponeer de merkenvan de Société des Produits Nestlé S.A. onder licentie gebruikt door Beverage Partners Worldwide.
5. In België en Luxemburg verzorgt Coca-Cola Enterprises de marketing, distributie en verkoop van Capri-Sun en Appletiser. Capri-Sun is een gedeponeerd merk van Capri-Sun AG, Zug, Switzerland. Appletiser is een gedeponeerd merk van South African Breweries (SAB).

 Coca-Cola in België en Luxemburg in cijfers

  • Dagelijks 10,5 miljoen consumpties.
  • 880 miljoen liter dranken verkocht in 2015.
  • 70% van de dranken die we in België en Luxemburg verkopen, wordt geproduceerd in onze Belgische productievestigingen.
  • Verder vind je ons in vestigingen in Anderlecht, Londerzeel, Hasselt, Heppignies en Luxemburg.
  • In totaal werken in België en Luxemburg 2.354 mensen voor Coca-Cola European Partners, terwijl Coca-Cola Services 213 medewerkers telt (cijfers 2015).
  • 114 miljoen euro investeerden we van 2013 tot 2015 in onze vestigingen in België en Luxemburg.