Ben je op zoek naar een heerlijk, origineel en niet al te ingewikkeld cheesecake recept? Dan valt deze overheerlijke cheesecake met Coca-Cola saus ongetwijfeld in de smaak!

Ingrediënten

Porties
  • 200 g zandkoekjes
  • 80 g boter
  • 750 g verse smeerkaas
  • 75 g poedersuiker
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 150 g verse room
  • 1 citroenzeste
  • 25 cl Coca-Cola
  • 1 sinaasappelzeste

Bereiding (25 min bereiding en 45 min/1 uur bakken)

  • N/A
  • N/A
  • N/A
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verkruimel de zandkoekjes.
  3. Laat de boter in een pan smelten, voeg de verkruimelde koekjes toe en roer. Doe dit mengsel in een ronde of vierkante bakvorm. Laat 10 minuten in de oven bakken.
  4. Klop de verse kaas op in een slakom. Voeg de suiker, de eieren en de eidooiers een voor een toe terwijl u stevig blijft kloppen. Voeg de room, de zeste en het citroensap toe en meng.
  5. Giet het mengsel op de koekjesbodem en maak goed glad. Plaats de taart in de oven op 140 °C en laat 45 minuten tot 1 uur bakken, afhankelijk van de dikte van de taart: het midden moet gebakken zijn maar nog wat bewegen. Laat afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.
  6. Breng de Coca-Cola samen met de sinaasappelzeste in een potje aan de kook, tot die tot een stroperige saus is ingedikt. Wanneer deze saus afkoelt, wordt die zeer dik: leng aan met een beetje sinaasappelsap.
  7. Dien de cheesecake op met wat saus erover. De taart is de volgende en de dag erna nog lekkerder.


Tip! Om een gemarmerde cheesecake te maken, bereidt u eerst de Coca-Cola saus. Voordat u de cheesecake in de oven doet, giet u de saus in concentrische cirkels erover. Teken stralen om een spinnenwebmotief te maken.

Cheesecake met Coca-Cola saus