Zoetstoffen moeten aan dezelfde criteria voldoen om te garanderen dat ze gezond en veilig zijn voor gebruik. Zoetstof uit stevia en aspartaam zijn beide goedgekeurd en veilig bevonden voor gebruik in de Europese Unie. “Het maakt niet uit dat zoetstof uit stevia een zoetstof van natuurlijk oorsprong is, afkomstig van de bladeren van de Stevia Rebaudiana plant, en aspartaam bestaat uit de eiwitten aspartaamzuur en fenylalanine. Beide zijn even veilig* en even gezond bevonden.”

Bekijk de video met David Marquenie en lees dit artikel dat op zoek gaat naar de roots van zoetstof met stevia.


*Fenylalanine waarschuwing
Alleen mensen met een zeldzame erfelijke afwijking (PKU, 1 op de 15.000 mensen) of een bepaalde stofwisselingsziekte, waarbij fenylalanine niet door het lichaam kan worden verwerkt, moeten aspartaam mijden. Daarom staat de waarschuwing ‘bevat een bron van fenylalanine’ op producten die aspartaam bevatten.