Nee. Aspartaam is een van de grondigst onderzochte ingrediënten ter wereld. Wetenschappelijke studies bevestigen telkens weer de veiligheid ervan. De veiligheid van aspartaam is bevestigd door wereldwijd erkende instanties, zoals het JECFA (Joint Expert Scientific Committee on Food Additives) van de FAO en de WGO en de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA).Wereldwijd kom je aspartaam in meer dan 6.000 producten tegen: van kauwgum en snoepjes tot yoghurt en frisdranken. Ook de stichting Wereld Kanker Onderzoekfonds (KWOF), gevestigd in Nederland, stelt dat er op basis van wetenschappelijk onderzoek geen reden is om aan te nemen dat aspartaam het risico op kanker verhoogt.

*Fenylalanine waarschuwing

Alleen mensen met een zeldzame erfelijke afwijking (PKU, 1 op de 15.000 mensen) of een bepaalde stofwisselingsziekte, waarbij fenylalanine niet door het lichaam kan worden verwerkt, moeten aspartaam mijden. Daarom staat er de waarschuwing ‘bevat een bron van fenylalanine’ op producten die aspartaam bevatten.